9 bedste boxmadrasser i test → Find din nye boksmadras (2024)

Skrevet af:

Kristoffer G

|

Sidst opdateret:

Indholdsfortegnelse

At finde den helt rigtige seng er afgørende for din nattesøvn, men det kan godt være lidt uoverskueligt at finde rundt i det store udvalg. Mens den traditionelle seng kan tilbyde god støtte, kombinerer en boxmadras denne støtte med et diskret og moderne design. Boxmadrassen giver dig en komplet sengeløsning ved køb, modsat f.eks. Springmadrassen, hvor du separat skal betale for en sengeramme.

Det er efterhånden blevet en trend at sove dårligt – men med en helt ny boxmadras kan du måske finde vejen tilbage til en god nattesøvn, med den rette støtte til ryg og nakke.

I denne artikel leder vi dig gennem det store udvalg af boxmadrasser, lige fra de billigste modeller til den mere luksuriøse ende. Du finder fordele og ulemper ved hvert produkt, såvel som dets specifikationer og en kort produktbeskrivelse. Til sidst i artiklen har vi lavet en dybdegående købsguide, som du kan tage et kig på hvis du har overvejet et skift til en boxmadras.

Metode: Bag vores artikler kan du altid være sikker på, at der ligger grundig research. I forbindelse med udarbejdelsen af vores artikler gennemgår vi markedet fra A-Z og indsamler information fra anerkendte ekspertkilder, produkttests, tidligere kunders oplevelser og erfaringer på f.eks. Trustpilot samt meget andet. Alt dette sørger vi for at koge ned til én nem og overskuelig artikel der indeholder alt du skal vide om et givent emne.

Up-to-date: Vi gennemgår løbende vores artikler og opdaterer dem for f.eks. at afspejle nye produkter på markedet, ny viden samt andre nyheder indenfor vores felt. Dette sikrer, at du som læser altid har den nyeste og mest relevante information om senge- og søvnprodukter på markedet.

Metode: Bag vores artikler kan du altid være sikker på, at der ligger grundig research. I forbindelse med udarbejdelsen af vores artikler gennemgår vi markedet fra A-Z og indsamler information fra anerkendte ekspertkilder, produkttests, tidligere kunders oplevelser og erfaringer på f.eks. Trustpilot samt meget andet. Alt dette sørger vi for at koge ned til én nem og overskuelig artikel der indeholder alt du skal vide om et givent emne.

Up-to-date: Vi gennemgår løbende vores artikler og opdaterer dem for f.eks. at afspejle nye produkter på markedet, ny viden samt andre nyheder indenfor vores felt. Dette sikrer, at du som læser altid har den nyeste og mest relevante information om senge- og søvnprodukter på markedet.

Freja boxmadras

Vores favorit

Emma boxmadras

Budget valget

Tempur Promise boksmadras

Premium valget

Lyn-overblik: De 9 bedste boxmadrasser

1. Freja boxmadras

Dansk luksusseng med ventilerende egenskaber

2. Emma boxmadras

Lav pris trods et højt komfortniveau

3. Tempur Promise boksmadras

Luksus dobbeltsengen der tilpasser sig din rygsøjle

4. Astrid Nordlys

Luksuriøs seng med god opbevaring

5. Senses boxmadras

Skrædersyet til at optimere din søvnkvalitet

6. Fabrikkens kølende

Boksmadras til dig der har det varmt om natten

7. Saga Fjäll

Klassisk boksmadras med stilrent design

8. MasterBed Standard Dozy

Dansk produceret og kvalitetsrig boksmadras til en overkommelig pris

8. Fabrikkens Trykaflastende

Ergonomisk korrekt støtte gennem 7 komfortzoner

Lyn-overblik: De 5 bedste boxmadrasser

Herunder har vi samlet de 5 bedste boxmadrasser i et nemt og overskueligt overblik. Du kan via linksene klikke dig direkte ind til forhandlerne af boxmadrasserne, eller du kan scrolle længere ned og læse vores gennemgange af hver boxmadras.

Du kan også læse mere om hvert enkelt produkt herunder eller hoppe direkte til vores købsguide her.

1. Freja boxmadras - Dansk luksusseng med ventilerende egenskaber

Resumé

 • Boxmadras med Ergonomic+ fjedre
 • Allergivenlig og uden skadelige kemikalier
 • Airflow-skum med temperaturregulerende egenskaber
 • Topmadrassen medfølger
 • Bundramme af solidt fyrretræ

Du bruger en tredjedel af dit liv på en madras. Derfor er det afgørende, at du vælger den rigtige seng, som støtter din krop ergonomisk korrekt, og optimerer din nattesøvn.

Freja boxmadrassen er en danskproduceret luksusseng, produceret af naturlige og allergivenlige egenskaber. Bundrammen er bygget med solidt fyrretræ fra de skandinaviske skove, og madrassen har et dobbelt fjedrelag med 7 komfortzoner til at give korrekt ergonomisk støtte. Med boxmadrassen Freja får du en kvalitetsrig seng til en rigtigt god pris. Den er robust, og består af en massiv sengeramme, så du kan sove trygt i mange år fremover.

Boxmadrassens fasthed kan tilpasses efter behov, det samme gælder benene og farven på stoffet. Den består af Ergonomic+ fjedre, som er specialudviklede pocketfjedre, der er designet til at forme sig efter kropsvægten, og yde den korrekte aflastning de steder, din krop har allermest brug for det.

Indbygget mellem fjedrene er et lag af Airflow-skum, som fungerer antibakterielt mens det holder fugten ude af madrassen, og sikrer et køligt sovemiljø.

Med i købet følger desuden en topmadras som består af nøje udvalgte materialer, heriblandt en kerne af naturlatex, der tilbyder ergonomisk korrekt aflastning og sikrer at madrassen former sig efter din krop. Derudover er topmadrassen allergivenlig (OEKO-TEX certificeret), og har ventilerende egenskaber, der gør den særligt ideel for dig, der har tendens til at overophede om natten.

Læs mere

Fordele

Ulemper

2. Emma boxmadras - Lav pris trods et højt komfortniveau

Resumé

 • En kvalitetsrig seng til en god pris
 • Leveret og samlet på ingen tid
 • Konstrueret af træ, med brug af Punktelastisk Airgocell®-skum
 • Det ideelle valg, hvis du står og skal flytte hjemmefra
 • Vælg mellem 2 topmadrasser

Vi kender det allesammen, sengen skal helst være komfortabel at ligge i. Buler er noget af det værste man kan møde, passer madrassens fasthed overhovedet til din krop og hvor varmt er det lige at være i stoffet? Emma boxmadras kommer med en række egenskaber, som gør op med disse bekymringer.

Den står til en rigtig god pris, uden at gå på kompromis med hverken komfort niveau eller kvalitet. Da den er hurtig at samle, kan du tage den i brug med det samme efter levering, hvilket gør den ideel til dig, der er flyttet hjemmefra, og ret akut skal bruge en ny seng.

Emma boxmadrassen har to valgmuligheder, når det kommer til topmadrassen. Nemlig Flip eller Diamond. Som du kan høre i navnene er den ene lidt mere luksuriøs, men det fjerner altså ikke kvaliteten fra den anden.

Emma Flip: En 6 centimeter tyk topmadras, der kommer med muligheden for tilpasning. Du kan nemlig vende madrassen for at skifte mellem de to stadier – fast eller blød. Det ideelle valg til dig, som ikke altid kan finde det rette niveau af fasthed.

Emma Diamond: En 8 centimeter tyk topmadras, og nok stemplet som premium valget. Den kommer med temperaturregulerende egenskaber, og består af et ekstra lag luksuriøs komfort, der markant forbedre din nattesøvn uden bekymringer for overophedning.

Læs mere

Fordele

Ulemper

3. Tempur Promise boksmadras - Luksus dobbeltsengen der tilpasser sig din rygsøjle

Resumé

 • Trykaflastende boxmadras
 • Lavet af Tempur-skum, med teknologi fra NASA
 • Kan tilpasses efter ønsker og behov
 • SmartCool, der køler madressen ned
 • Bæredygtigt produceret i Danmark

Har du for nylig været på udkig efter en ny boksmadras, helst dobbeltseng med et højt komfortniveau og trykaflastning, der sikrer dig den nødvendige støtte? I så fald er Tempur Promise boxmadras måske lige det du går og leder efter.

Madrassen er lavet af Tempurs originale skum, som er udviklet med hjælp fra NASAs teknologier. Med den følger SmartCool, en kølende effekt i madrassen, der markant øger kvaliteten på din søvn uden chance for overophedning. Dertil følger en 8 cm tyk topmadras, designet af det samme Tempur-skum, der er med til at støtte kroppen, og sikre at din rygsøjle ligger lige.

Tempur Promise boksmadras er altså løsningen til dig der mangler komfort i din hverdag, men den kommer også med tilpasning efter behov og ønske. Du kan vælge mellem en række forskellige farver, niveauer af fasthed,, gavle og ben. Med Tempur Promise designer du nærmest din egen seng, uden at gå på kompromis med kvaliteten af det produkt du køber.

Læs mere

Fordele

Ulemper

4. Astrid Nordlys - Luksuriøs seng med god opbevaring

Resumé

 • Består af Ergonomic+ pocketfjedre
 • Opbevaringsrum under madreassen
 • Allergivenlig Oeko-tex certificeret
 • 7 komfortzoner
 • Produceret i Danmark

Astrid Nordlys er den rigtige boxmadras at vælge, hvis du er på udkig efter en luksuriøs og god nattesøvn.

Selve boxmadrassen er produceret af Ergonomic+ pocketfjedre og har 7 komfortzoner, designet til at give individuel aflastning og den nødvendige støtte til din krop. For en ekstraordinær god soveoplevelse er Airflow polstring inkluderet i madrassen, som forbedrer ventilationen, og er med til at regulere din kropstemperatur, så din nattesøvn forbliver upåvirket af varme. Sengen har en stærk bundramme bygget af svensk fyrretræ, hvilket sikrer en stabil seng til de næste mange år. Den kommer med mange muligheder for udsmykning, så du kan få den seng, der passer ind i dit soveværelse, såvel som til din krop.

Når du køber sengen, følger topmadrassen fra Nordlys, der er produceret af specialister indenfor ergonomi, med en kerne af Premium Naturlatex. Den er syet i Sverige, og kommer med et blødt, slidstærkt stof, der gør betrækket åndbart og lækkert at ligge i. Topmadrassens punktelasticitet giver optimal støtte til din krop, og aflaster effektivt når du sover. Dette gør den til et ideelt valg for dig, der tit oplever spændinger og derfor behøver ekstra støtte.

Læs mere

Fordele

Ulemper

5. Senses boxmadras - Skrædersyet til at optimere din søvnkvalitet

Resumé

 • Ergonomisk støtte til skuldre, hofte, nakke og lænd
 • GOTS og GOLS certificerede tekstiler
 • Vælg mellem 3 kvalitetsrige topmadrasser
 • Unik hoftezone med 90% fjederkraft
 • Solid sengebund af massivt træ

Senses boksmadras bygger på et fundament af optimal søvnkvalitet og ergonomisk støtte, du får nemlig 7 komfortzoner med i købet, der hver støtter individuelle dele af din krop. Særligt unikt for Senses er en hoftezone med 90% fjederkraft, der sikrer optimal ergonomisk støtte til rygsøjlen.

Med madrassen følger en kvalitetsrig og stabil sengeramme, produceret af massivt træ fra de skandinaviske skove, så du kan fokusere på nattesøvnen. Og tilpasningsmulighederne er i flertal, hvilket betyder at du kan vælge nøjagtigt den seng, som du mener passer ind i soveværelset.

Når du køber en boksmadras fra Senses, får du en seng, der optimerer din nattesøvn, men der følger også behovet for en topmadras. Heriblandt kan du vælge mellem:

Essential Poakea: Dette er basis-topmadrassen, som følger med ved køb af sengen. Kernen heri består af 100% naturlatex og kommer med et blødt, antiskrid betræk fremstillet af plantefibre. Madrassen kommer med samme antiskrid effekt, hvilket holder madrassen på plads, skulle du sove uroligt.

Polar: Dette er en opgradering af basis-topmadrassen, hertil følger temperaturregulerende egenskaber. Polar er ideel for dig der har tendens til at overophede i løbet af natten, eller til dem der bare foretrækker en køligere atmosfære når de skal sove. Ligesom med basismodellen, kommer den med antiskrid på undersiden, så madrassen bliver på plads uanset aktivitetsniveauet.

Mayan: Bedst kendt for dens naturvenlige, og bæredygtige profil. Kernen er skabt af 100% organisk og GOLS-certificeret latex, medfølgende et GOTS-certificeret betræk af 100% økologisk bomuld. Mayan er udviklet foruden giftige kemikalier såsom pesticider, og der er sat strenge krav til arbejdsvilkårene under produktionen.

Læs mere

Fordele

Ulemper

6. Fabrikkens kølende - Boksmadras til dig der har det varmt om natten

Resumé

 • Polstret med 25 mm mintskum
 • OEKO-TEX certificerede materialer
 • Topmadras med kølende, og varmeafledende egenskaber
 • Skræddersyet til at støtte kroppen
 • Kan tilpasses efter indivduelle behov

Sengefabrikkens Kølende boxmadras er en dansk produceret kvalitetsseng, særligt kendt for dens temperaturregulerende egenskaber og ergonomiske støtte til hele kroppen. Når det kommer til tilpasningsmuligheder er boksmadrassen her godt med – der bliver nemlig ikke gået på kompromis med æstetikken, trods sengens kvalitetsniveau.

Når du køber Kølende kan du tilpasse niveauet af fasthed, det samme gælder opbygningen på sengegavlen og benene. Bundrammen kommer med 11 solide lameller og er fremstillet af robust træ fra de skandinaviske skove, for at sikre holdbarhed og stabilitet. Den består også af et betræk, som er OEKO-TEX certificeret. Med Kølende fra Sengefabrikken kan du fokusere på din nattesøvn, så fokusere vi på resten.

Vigtigere endnu, så følger et 60 mm lag af komfortabelt, kølende skum. Topmadrassen gør nemlig sengen ideel til folk, der døjer med overophedning, da den er produceret til at forhindre kropstemperaturens udsving i at forstyrre din nattesøvn. Den leveres med et varmeafledende betræk, der aktiveres, når kroppens temperatur stiger over 37 grader.

Alt i alt får du her en seng med ergonomisk korrekt støtte og en afkølende effekt, hvilket kan forbedre din søvnoplevelse og sikre øget komfort.

Læs mere

Fordele

Ulemper

7. Saga Fjäll - Klassisk boksmadras med stilrent design

Resumé

 • Naturlatex med temperaturregulerende egenskaber
 • Produceret af naturlige materialer, og allergivenlig
 • OEKO-TEX certificeret
 • Åndbar topmadras – skræddersyet til komfort
 • Fås både til enkelt-, trekvart- og dobbeltseng

Saga Fjäll er den klassiske boxmadras til dig der er på udkig efter en kvalitetsrig seng til en budgetvenlig pris. Den er produceret af nøje udvalgte, naturlige materialer, med det formål at give brugeren optimal komfort under brug. På madrassen følger et blødt, men slidstærkt betræk.

Boxmadrassen fra Nordic Dream er et sikkert valg, og så går det rigtigt hurtigt. Når først sengen står i det rigtige hjørne af dit hus, så kan benene hurtigt monteres med håndkraft alene. Du bruger en stor del af dit liv med kroppen plantet i en madras, og derfor skal den madras også være af høj kvalitet. Saga boxmadrassen har et fjederlag indbygget, der bidrager til en optimeret nattesøvn

Fjäll-topmadrassen følger med ved køb, og den er skræddersyet til at sikre en forbedret søvnkvalitet. Udviklet med brug af naturlatex, og med dens temperaturregulerende egenskaber, sikres brugeren et behageligt soveklima.

I boxmadrassen er der et lag af ventilerende skum, som er placeret over fjedrene. De har til formål at skjule fjedrene, men yder også en stor indsats for dig der bruger sengen. Skummet er nemlig modstandsdygtigt overfor både fugt og bakterier, hvilket igen er med til at holde temperaturen nede. Og så er det testet for sundhedsskadelige stoffer (OEKO-TEX 100 certificeret).

Læs mere

Fordele

Ulemper

8. MasterBed Standard Dozy - Dansk produceret og kvalitetsrig boksmadras til en overkommelig pris

Resumé

 • Boksmadras med vaskbart cover
 • Vælg mellem 3 kvalitetsrige topmadrasser
 • 5 komfortzoner giver ergonomisk korrekt støtte
 • Sengen kan tilpasses efter individuelle behov
 • Optimal vægtfordeling

Værdsætter du en dansk produceret og kvalitetsrig boxmadras, så burde du vende din opmærksomhed i retning af Masterbed Standard Dozy fra Drømmeland.

Den omtalte boksmadras kommer med et dobbelt fjedersystem, og solide stålben i 19 cm, så din seng kan levere støtte og komfort i mange år fremover. Med Masterbed Standard følger også 5 komfortzoner til at yde korrekt ergonomisk støtte, og sikre en optimal vægtfordeling på madrassen.

Du har mulighed for at tilpasse sengen efter dine individuelle behov, såvel som hvilken æstetisk form du ønsker i dit soveværelse. Sengen kommer i 7 forskellige farver, og en højde på 25 cm før du tilsætter topmadras, ben og gavl.

Topmadrassen er stedet hvorfra komforten virkeligt skal skinne igennem, derfor skal du helst vælge en kvalitetsrig af slagsen, der giver en luksuriøs, og dog behagelig oplevelse:

Med Masterbed Standard følger 3 muligheder:

Relax – god ventilation, og ergonomisk støtte til kroppen.
En 4 cm høj topmadras af latex, et naturprodukt, som er allergivenligt, åndbart og tilbyder god ventilation så du ikke overopheder i løbet af natten. Relax yder komfort uden at blive for blød. Den følger med ved køb, og kommer med et betræk af polyester, som er foruden skadelige kemikalier.

Superb – holder dit soveklima køligt og sikre et højt komfortniveau,
En 4 cm høj topmadras med en kerne af 100% naturlatex, hvilket gør den til en elastisk men også trykaflastende madras. Den tilpasser sig kroppens trykpunkter, og yder dermed støtte efter brugerens individuelle behov. Topmadrassen er polstret med Ariella®-fibre, og betrukket af et blødt stof kendt for sine ventilerende egenskaber.

AEROMAX Support – OEKO-TEX certificeret, en luksuriøs partner in comfort
En 14 cm høj topmadras med en kerne af AEROMAX mini pocket-fjedre. Den har et lag af 2,5 cm trykaflastende skum på begge sider af madrassen, der tilpasser sig kroppens form og sikrer komfort. AEROMAX skum er unikt fordi det er mere luftgennemtrængelig end normalt memory-skum, hvilket gør topmadrassen langt mere ventilerende og åndbar. Den er polstret med et slidstærkt stof, der indeholder Tencel fibre, hvilket giver en mere luksuriøs overflade. Den er produceret bæredygtigt, og med brug af naturlige produkter som bl.a. Tencel.

Læs mere

Fordele

Ulemper

9. Fabrikkens Trykaflastende - Ergonomisk korrekt støtte gennem 7 komfortzoner

Resumé

 • OEKO-TEX certificeret boksmadras
 • Sengeramme bygget med træ fra Skandinaviske skove
 • Absorberende egenskaber til et tørt sovemiljø
 • Topmadras af træfibre, der er 10% blødere end bomuld
 • Kan tilpasses efter individuelle behov

Fabrikkens Trykaflastende er en boxmadras designet med fokus på at forbedre din søvnkvalitet, ved at yde ergonomisk korrekt støtte, og ekstra aflastning.

Boxmadrassens 7 komfortzoner gør den til en kundefavorit, og med dens dobbelt fjedre lag er du sikret den dobbelte komfort, såvel som en seng af høj kvalitet, med evne til at give kroppen den nødvendige ergonomiske støtte.

Sengens bundramme er lavet i massivt træ fra de skandinaviske skove, og gemmer på 11 solide lameller, der sikrer en stabil seng, så du kan sove trygt helt uden bekymringer. Den robuste opbygning tyder på en seng, der kan holde i mange år ud i fremtiden.

Når du køber en boxmadras, så anbefaler vi altid at du finder en rigtigt god topmadras. Dens komfortniveau er afgørende for kvaliteten af din nattesøvn, netop fordi det er den, du kommer nærmest. Og topmadrassen herfra tilbyder dig en kvalitetsrig, men komfortabel 60 mm trykaflastende kerne. Hertil medfølger et fugtabsorberende betræk, der føles blødt mod huden. Betrækket er OEKO-TEX certificeret, og produceret af de blødeste materialer, med papirmasse fra bøgetræer.

Materialerne i topmadrassen er OEKO-TEX certificeret, og produceret med brug af træfibre, der er 10% blødere end det berømte tekstilmateriale, bomuld. Det er skånsomt mod huden, og har absorberende egenskaber, hvilket er ideelt til at bibeholde et tørt og behageligt sovemiljø.

Læs mere

Fordele

Ulemper

Hvad er en boxmadras?

En boxmadrassen er kendetegnet som en enkeltstående madras, der kommer med en bundramme. Den består typisk af pocketfjedre, og har flere komfortzoner til at yde brugeren den nødvendige støtte. Boxmadrassen står i kontrast til andre madrasser, der typisk kræver en løs sengebund, ved at den er opbygget i en træramme, som enten kan stå direkte på gulvet eller monteres med ben. Boxmadrassen er kendt for sit diskrete, men stilrene design, der nemt kan tilpasses til soveværelset med det rette sengetøj. Den er langt fra alene på markedet, og dog er den uden tvivl en konkurrent til mange sengetyper.

Fordelene ved en boxmadras

Der er en række fordele ved at vælge en boxmadras frem for de andre sengetyper, særligt er dens prisniveau og holdbarhed hvad der gør den til en kundefavorit. Herunder kan du læse om de særligt udvalgte fordele ved en boxmadras:

 • Komfort: En boxmadras består af flere lag og komfortzoner, hvilket gør den ekstra behagelig at ligge i, og støttende for kroppen.
 • Design: Boxmadrassen har et enkelt men stilrent design, som nemt kan tilpasses dit soveværelses æstetik. De fleste boxmadrasser kommer også med muligheden for tilpasning, så du kan få nøjagtig den seng, som du mener passer ind.
 • Pris: En boxmadras er økonomisk fordelagtig, fordi du ved køb får en komplet sengeløsning, og derfor ikke behøver at tænke på en separat sengebund.
 • Holdbarhed: Boxmadrassen er produceret til at holde ud i mange år, og med den rette pleje bliver det en realitet. Oftest er de bygget med solide bundrammer, der gør dem næsten ubrydelige.
 • Montering: En boxmadras kræver ingen særlige superkræfter at montere. Benene skal typisk bare skrues på bundrammen, hvilket ikke tager mere end et par minutter, og så har du din nye seng klar til afbenyttelse.

Sådan vælger du den rigtige boxmadras: 6 tips

God nattesøvn er desværre ved at udgå. Det skyldes en lang række faktorer, men en af de ting vi tror kan hjælpe med at genskabe en god søvn oplevelse, er valget af seng. At finde den helt rigtige sengetype kan være svært, og når du først finder den, hvilken af sengene passer så bedst til dig?

I dette afsnit har vi samlet 6 af de vigtigste faktorer, som du bør overveje, når du skal vælge hvilken boxmadras, der bedst passer til dine individuelle behov.

1. Størrelsen

Hvilken størrelse du skal vælge, når du leder efter en boxmadras, afhænger en hel del af dine individuelle behov, såvel som hvad sengen er tiltænkt.

Du bør allerførst overveje længdemålene – hvor bred skal din madras være, og hvor lang? Her er det relevant om du vil have en enkeltmandsseng til dig selv eller overnattende gæster. Måske er du mere til en trekvart seng, fordi du godt kan lide at brede dig ud og nyde den gode plads. Det kan også være du er på jagt efter en dobbeltseng til dig og din partner. Boxmadrasser findes i mange forskellige størrelser, og du har derfor mange valgmuligheder, når det kommer til at tage en beslutning.

Dertil er det relevant, hvilken dybde du ønsker på din boxmadras, her er det særligt relevant at overveje hvor høj du ønsker din seng bliver. Er du mere til en meget høj madras, der giver brugeren mulighed for at synke helt ned, eller hælder du mere til en mere diskret madras, uden for meget dybde.

2. Madrassen

Når det kommer til at vælge den rigtige boxmadras, så er det essentielt at du ved hvilken form for madras du køber. Her skal der være fokus på madrassens fasthed, støtte til kroppen og hvilke fjedre madrassen består af, såvel som andre unikke egenskaber de forskellige boxmadrasser har.

Hvad der føles godt for nogen, er en anden persons værste mareridt. En god oplevelse er subjektiv, og derfor skal du vælge din boxmadras på baggrund af individuelle behov.

Madrassens fasthed er meget vigtigt at tage i betragtning, da det får stor betydning for den støtte din krop får. Boxmadrasser fås i forskellige fastheds niveauer – tit kan du selv vælge det på hjemmesiden, hvilket er aktuelt for flere af madrasserne i denne artikel. Du kan vælge alt fra den helt faste udgave hvor kroppen ikke synker så meget ned i madrassen, hvilket kan hæmme støtten til kroppen, til de lavere niveauer af fasthed hvor madrassen er noget blødere, og du nærmest omfavnes af den. Hvad der passer bedst til dig, afhænger af din kop, og derfor foreslår vi at du prøver dig frem, indtil du finder den rigtige fasthed.

En boxmadras primære komfortlag er fjedrene, og polstringen udenom. Når man snakker om fjedre finder der flere typer, oftest bruger man dog pocket-fjedre eller multipocket-fjedre. Man mener at jo større et antal fjedre, desto bedre tilpasser madrassen sig til brugerens kropsbygning, hvilket er med til at garantere en forbedret nattesøvn, med den rette støtte og komfort.

Pocket-fjedre defineres ved 250-300 fjedre pr. Kvadratmeter, hvorimod multipocket-fjedre defineres ved 450-500 fjedre. Derfor anbefales det også at jo højere din kropsvægt, desto bedre grund til at vælge en boxmadras med multipocket-fjedre. Det anbefales typisk at du køber en boxmadras med to fjederlag, men vi foreslår alligevel at prøve dig frem, eller snakke med en ekspert, hvis det er første gang du køber seng.

Den bedste anbefaling herfra, er at gå efter en boxmadras med komfortzoner. I grove træk er komfortzoner en række bestemte punkter i madrassen, der er udstyret med hård fjedring, for at støtte specifikke områder af din krop.

Komfortzoner er vigtige, fordi de er med til at sikre kroppen optimal komfort, og give din nakke, lænd, ryg og hofter den nødvendige støtte. Oplever du f.eks. Dårlig ryg, eller problemer med hoften, så kan en seng med komfortzoner virke lindrende, og forebyggende, mod smerterne.

En boxmadras kan have mange fordele, såvel som den kan have sine ulemper. Som nævnt er komfort subjektivt, og derfor kan du ikke forvente at hvad der fungerer for andre, også er en succes hos dig. De fleste sælgere tilbyder 100 dages prøveperiode, så benyt dig af det.

3. Topmadrassen

Selvom boxmadrassen er en komfortabel sengeløsning, så anbefales det at man køber en topmadras med, for at øge komfort niveauet yderligere. Udover at sikre brugeren en behagelig nattesøvn, så er topmadrassen også med til at beskytte boxmadrassen, såvel som at sørge for at den ikke opslides helt så hurtigt.

Vi mener at topmadrassen er en afgørende del af din seng. Den optimerer liggekomforten gevaldigt, og kommer tit med individuelle egenskaber, der gør brugerens oplevelse meget bedre.

Topmadrasser findes der mange af, de kommer i forskellige størrelser, fasthedsniveauer og materialer. Nogle består udelukkende af memory-skum, hvor andre består udelukkende af latex. De har individuelle egenskaber, men deler evnen til at yde brugeren optimal komfort.

De to typer materialer opsummeres her kort:

Latex giver en rigtigt god støtte til brugeren, og har varmeafledende egenskaber. Topmadrasser af Latex er derfor særligt gode til folk, som har en tendens til at overophede i løbet af natten, eller som generelt bare trives bedre i et køligt rum.

Memory-skum har tendens til at holde på varmen, hvilket gør den til en kontrast af Latex. Materialet former sig efter kroppen, særligt med fokus på trykpunkterne, hvilket gør den ideel til folk der har brug for korrekt ergonomisk støtte.

En komfortabel topmadras er ikke bare et ekstra lag, du tilføjer til din seng: den er en investering i din sundhed. Med en god mængde research og lidt nysgerrighed, finder du hurtigt frem til en topmadras, der optimerer din nattesøvn.

4. Pris og budget

Når du skal købe en ny boxmadras, så spiller prisen og økonomien selvfølgelig også en stor rolle. Derfor skal du gøre op med dig selv hvad du tænker dit budget ligger på.

Boxmadrassen er kendt for at være et godt økonomisk valg, fordi du får en komplet sengeløsning med i prisen – dette er en kontrast til f.eks. Springmadrassen, hvor du skal købe bundrammen ved siden af, og derfor i længden, oftest vil komme af med et højere beløb.

Det kan være fristende at spare penge, og selvom en høj pris ikke altid er lig med kvalitet, så anbefales det at sætte et rimeligt budget. På den måde er du sikret en boxmadras der kan holde mange år ud i fremtiden.

Priserne for boxmadrasser varierer meget, og du kan finde dem i den laveste ende til omkring 3.000 kroner, hvor du i den mere luksuriøse ende nok skal op i de 20.000 kroner. Vi anbefaler at tage et kig på mulighederne og danne dig et overblik, før du går i gang med dit budget. På den måde ved du, hvad du går ind til, og er klar over, hvad du som sådan kan forvente.

5. Certificeringer og garanti

At finde den rette seng kan godt være lidt problematisk, derfor tilbyder en stor mængde af danske senge forhandlere en prøveperiode på 100 dage, så du kan sikre dig, at du har truffet det rigtige valg. Men tjek lige forhandlerens egen hjemmeside, bare for en sikkerheds skyld.

En anden ting, der er rigtigt god at tjekke op på når du leder efter en ny seng, er certificeringer. Certificeringer er nemlig den hurtigste vej til at forstå kvaliteten, og værdien, bag et produkt. Indenfor tekstilbranchen er Standard 100 OEKO-TEX noget du rigtigt gerne vil se på en forhandlers hjemmeside – den dækker nemlig over at varen er testet for skadelig kemi, og erklæret uden sundhedsskadelige stoffer

Andre certificeringer du kan kigge efter er GOTS – Global Organics Textile Standard, som dækker over en miljøvenlig produktion, med brug af økologiske materialer. Der er også Astma-Allergi, der fortæller at produktet er allergivenligt, såvel som FSC – Forrests For All Forever, en organisation der kæmper for at sikre naturen i de skove, hvor træet til produktionen kommer fra.

Certificeringer er måden hvorpå du kan tjekke om alt er gået rigtigt til under produktionen, og vi anbefaler altid at kigge i retning af produkter med certificeringer, da de oftest byder på en højere kvalitet.

6. Anmeldelser og tests

Det vigtigste du kan gøre i jagten på den rette boxmadras, er at tjekke op på tidligere kunders anmeldelser. Andre menneskers erfaringer kan have enorm værdi for dig, da du gennem dem kan danne indsigt i produktets kvalitet, såvel som dens holdbarhed og udvikling over tid.

Vi anbefaler at du tager et kig på f.eks. Trustpilot, eller sociale medier, såvel som på forhandlerens egen hjemmeside. Det er umuligt at tilegne sig for meget viden når du skal ud og investere i en ny boksmadras.

Derudover foreslår vi at undersøge om der er lavet tests af den boxmadras du kigger på. Det kan være på baggrund af komfortzoner eller materialer, såvel som sammenligninger mellem forskellige modeller.

Hvad er forskellen på en boxmadras og en almindelig madras?

Der er flere typer madrasser på markedet, så hvad er det lige der gør boxmadrassen så unik? Modsat en boksmadras kræver springmadrassen en separat sengeramme, og vi anbefaler aldrig at lægge den direkte på gulvet, da den manglende luftcirkulation kan resultere i fugt. Skummadrassen deler dette karaktertræk, da den også kræver tilkøb af sengeramme separat.

Stiller man indmaden af en springmadras og en boxmadras op mod hinanden, så finder man oftest det samme. Der bruges typisk pocketfjedre til begge, men nogen gange finder man i stedet bonellfjedre i en springmadras. Dette står i kontrast til skummadrassen, der typisk er produceret med brug af memory skum, for at lave en holdbar og komfortabel madras til brugeren.

Mens springmadrassen, såvel som boxmadrassen, har fjedre og derfor indbyggede komfortzoner til at give kroppen den nødvendige ergonomiske støtte, så kommer skummadrassen med memory skum, der former sig efter kroppen og dæmper stød i kroppen. Skummadrassen vil typisk føles varmere, og er ideel for dig der har tendens til at fryse i nattetimerne. Dette står i kontrast til både springmadrassen og boxmadrassen, som typisk er produceret med varmeledende egenskaber, og god ventilation.

Man siger at boxmadrassen er meget lig springmadrassen, den har bare en sengeramme, hvilket gør den unik, og til et oplagt valg for mange kunder, der gerne vil have en hurtig og relativt billig sengeløsning.

Hvor høje bør benene til min boxmadras være?

Der er mange ting at tage højde for, når du skal købe en ny boxmadras. Og at finde det helt rigtige bensæt, er også meget relevant. Du kan få dem i mange forskellige former, højder og materialer, hvilket giver dig muligheden for at sætte dit eget præg på din seng.

Men hvilket bensæt opfylder lige netop dine behov? Typisk er benene til en boxmadras på omkring 10 centimeter, hvilket mange kunder vælger. Men det er ganske subjektivt, hvad der virker for dig, og hvilken højde du føler dig tilpas ved. Ønsker du en højere seng, så er det en god ide at bruge høje ben der f.eks. Er 20 cm til en boxmadras med meget dybde. Dette er også et ideelt valg, hvis du er interesseret i at bruge pladsen under sengen til opbevaring.

Pris og kvalitet hænger sammen

En boxmadras er en af de billigste sengeløsninger, men det betyder ikke at du skal vælge det første og det billigste, du finder. Selvom en høj pris ikke altid er lig kvalitet, så er der mange paralleller mellem de to. Og vi anbefaler stærkt, at du ikke går på kompromis med kvaliteten i din nye seng.

Mængden af fjedre i en boxmadras har stor betydning for dens kvalitet og holdbarhed. Af den grund stemples senge med mange fjedre, som senge af høj kvalitet. Og dertil stiger prisen også, fordi der er gået mere arbejde ind i produktionen. Det samme gælder ved miljøvenlige produkter, såvel som certificeringer.

En særligt kvalitetsrig boxmadras sælges typisk til de høje priser, og derfor anbefaler vi at du ikke går på kompromis når det kommer til prisen – selvfølgeligt skal du ikke købe en seng, som du ikke har råd til, men vi anbefaler at investere lidt ekstra i din seng, så du er sikker på den holder mange år ud i fremtiden. Ofte kan du finde kvalitetsrige boxmadrasser på udsalg, og her foreslår vi at du griber chancen mens den er der, og score en kvalitetsseng til en god pris.

Kan man købe sin boxmadras online?

Ja, du kan købe en boxmadras online og få den leveret direkte hjem. Men hvordan forsikrer du dig så at det er den rigtige seng til dig? Nok er der prøveperioder, men vi mener det bedre at få den rigtige seng med hjem, først gang.

Ønsker du at finde den rigtige boxmadras, så foreslår vi at du møder op i butikken og afprøver sengen. Det er først når du fysisk oplever at ligge på madrassen, såvel som at føle dens stof, at du kan vurdere, hvorvidt den passer til dine behov.

Sælgerne står klar til at opfylde dine ønsker, og guider dig i retning af den seng, som de mener passer bedst til dine behov. Deres mål, såvel som dit eget, er at finde en seng der støtter din krop korrekt, og sikrer dig en god nattesøvn fremover.

Tilbehør vi anbefaler til boxmadrasser

At finde den rigtige boxmadras til dine behov er en ting, men bagefter kommer jagten på det rigtige tilbehør. Herunder har vi samlet 4 ting, som vi mener du burde overveje at anskaffe dig, når du køber en boxmadras.

Topmadras: Topmadrassen er et vigtigt tilbehør, fordi det er med til at give brugeren den ekstra støtte og komfort. Ofte vil der følge en med ved køb af boxmadras, men andre gange skal den købes separat. Vi anbefaler at vælge en topmadras med det rigtige materiale, hvilket du kan læse mere om i afsnittet om topmadrasser.

Sengegavl: Her er der tale om æstetisk værdi, da sengegavlen ikke gør en særlig forskel for din nattesøvn – dog kan den være en god støtte til ryggen, hvis du ofte sidder op i sengen.

Sengeramme: Overvej hvilken bundramme din boxmadras kommer med, den sikrer nemlig stabilitet, og medvirker til luftcirkulationen under madrassen. Derudover sikre en robust sengeramme holdbarhed, så du kan nyde din seng mange år ud i fremtiden.

Ben: Boxmadrassens bensæt er særligt relevant, fordi det er med til at udgøre højden på din seng. Hvis du nu f.eks. ønsker plads til opbevaring under sengen, så skal du vælge et højt bensæt.

Populære boxmadras brands i Danmark

Vi har mange danske brands, der er særligt populære for deres boxmadrasser, baseret på evnen til at levere kvalitetsrige og komfortable senge.

Herunder kan du læse en hurtig opsummering om et par af dem.

 • Sengespecialisten: En dansk forhandler, der er særligt kendt for at tilbyde et bredt udvalg af kvalitetsrige boxmadrasser fra mange forskellige mærker.
 • TEMPUR: Er en dansk sengeproducent, særligt populære på baggrund af deres berømte tempur memory-foam, der er anerkendt af NASA.
 • Senge Fabrikken: Sengefabrikken er kendt for deres store udvalg af boxmadrasser, med fokus på at opfylde brugerens individuelle behov.
 • Bedre Nætter: Bedre Nætter er en af Danmarks største sengeforhandlere, der tilbyder en bred vifte af komfortable og ergonomiske boxmadrasser.

Vedligeholdelse af en boxmadras: Sådan sørger du for at din boxmadras holder i mange år

Når man investerer i en ny boxmadras, er det med den forventning at man køber en seng der kan holde, og levere komfort, langt ud i fremtiden. En kvalitetsmadras skulle gerne kunne klare sig i mange år, men det afhænger af flere faktorer – materialernes kvalitet, såvel som den daglige brug og vedligeholdelse.

Herunder er 5 gode råd, som vi anbefaler at du følger, når det kommer til at sikre levetiden på din boxmadras.

 • Roter madrassen regelmæssigt: Gør det til en vane at vende din madras et par gange om året, for at fordele slid. Dette er med til at forebygge fordybninger i madrassen, der forårsages ved at man konstant lægger vægt det samme sted
 • Luftmadrassen: Sørg for at lufte din madras regelmæssigt. Med det mener vi at du skal fjerne alt sengetøj og lade den stå ude, eller ved åbent vindue, i et par timer. Dette er med til at forebygge mugdannelse, ved at forhindre fugt.
 • Madrasbeskytter: Det er en fordel at skaffe en madrasbeskytter, fordi den skærmer madrassen fra væsker, støv, sved, allergener og andet snavs. Vi anbefaler at vaske den regelmæssigt, for at holde din madras hygiejnisk.
 • Sengerammen: Som ofte nævnt er det meget vigtigt at du vælger en boxmadras, med en solid og robust sengeramme. Dette skyldes, at den rigtige træramme giver bedre ventilation, samtidigt med at den sikrer holdbarhed i mange år.
 • Skift sengetøj regelmæssigt: For at holde din seng ren, anbefaler vi at du skifter sengetøj mindst en gang om ugen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om boksmadrasser

Hvilken boxmadras er bedst?

Du finder ikke et konkret svar på hvilken boxmadras der er den bedste, fordi det er subjektivt. Hvad der er komfortabelt for dig, er ikke nødvendigvis en succes hos naboen. Derfor har vi i artiklen udvalgt 6 ting, som du bør overveje, før du går på jagt efter en boxmadras, der dækker dine behov og præferencer.

Hvor lang tid holder en boxmadras?

Levetiden hos en boxmadras ligger typisk mellem 7 og 10 år. Det varierer på baggrund af mange faktorer, herunder madrassens kvalitet, såvel som vedligeholdelse og dagligt brug.

Hvilken sengeramme passer til en boxmadras?

Sengerammen til en boxmadras skal helst være robust, og designet til at understøtte en god mængde vægt, så brugeren kan sove trygt. Her er det en god ide at vælge boxmadrasser med en ramme af massivt træ, der kan sikre mange års holdbarhed. En metalramme er også god, da den er stabil og giver god støtte til sengen.

Kan man bruge topmadras med en boxmadras?

Ja. Ikke blot er det en mulighed, men vi anbefaler faktisk at man bruger en topmadras sammen med boxmadrassen. Dette skyldes, at den bringer øget komfort til brugeren, samtidigt med at den forlænger madrassens levetid ved at tage imod slid.

Hvilke størrelser fås boxmadrasser i?

Det afhænger meget af den individuelle boxmadras, hvilke størrelser du kan få den i. Dog er det typisk en standard forventning, at de kan købes som enkeltsenge (90 x 200), dobbeltsenge (180 x 200) og trekvartsenge (120 x 200).

Anmeld dette indlæg