Bedste slyngevugge 2024 → Se vores 5 favoritter (Købsguide)

Skrevet af:

Kristoffer G

|

Sidst opdateret:

Indholdsfortegnelse

Leder du efter den perfekte slyngevugge til din nyfødte? Er du forvirret over det store udvalg og usikker på, hvad der er bedst for din lille skat?

I denne omfattende guide har vi gjort det tunge arbejde for dig. Vi har dykket ned i det danske marked for slyngevugger og nøje udvalgt de bedste muligheder på markedet. Du finder overblikket over disse lige herunder, hvor du kan læse mere om hver enkel slyngevugge samt fordele og ulemper ved hver.

Nederst i artiklen finder du vores dybdegående købsguide, hvor du forhåbentligt kan finde svar på alle dine spørgsmål: Hvordan vælger du den rette model? Hvilke materialer og funktioner bør du overveje for optimal sikkerhed og komfort?

Uanset om du søger en slyngevugge, der er enkel og funktionel, eller en med alle de nyeste og smarteste funktioner, har vi samlet de bedste muligheder for dig her.

Så tag en kop kaffe, sæt dig godt til rette, og lad os guide dig gennem de bedste slyngevugger på markedet, så du kan finde den perfekte oase af ro og komfort for din baby!

Metode: Bag vores artikler kan du altid være sikker på, at der ligger grundig research. I forbindelse med udarbejdelsen af vores artikler gennemgår vi markedet fra A-Z og indsamler information fra anerkendte ekspertkilder, produkttests, tidligere kunders oplevelser og erfaringer på f.eks. Trustpilot samt meget andet. Alt dette sørger vi for at koge ned til én nem og overskuelig artikel der indeholder alt du skal vide om et givent emne.

Up-to-date: Vi gennemgår løbende vores artikler og opdaterer dem for f.eks. at afspejle nye produkter på markedet, ny viden samt andre nyheder indenfor vores felt. Dette sikrer, at du som læser altid har den nyeste og mest relevante information om senge- og søvnprodukter på markedet.

Metode: Bag vores artikler kan du altid være sikker på, at der ligger grundig research. I forbindelse med udarbejdelsen af vores artikler gennemgår vi markedet fra A-Z og indsamler information fra anerkendte ekspertkilder, produkttests, tidligere kunders oplevelser og erfaringer på f.eks. Trustpilot samt meget andet. Alt dette sørger vi for at koge ned til én nem og overskuelig artikel der indeholder alt du skal vide om et givent emne.

Up-to-date: Vi gennemgår løbende vores artikler og opdaterer dem for f.eks. at afspejle nye produkter på markedet, ny viden samt andre nyheder indenfor vores felt. Dette sikrer, at du som læser altid har den nyeste og mest relevante information om senge- og søvnprodukter på markedet.

Moonboon Slyngevugge

Vores favorit

MEMBANTU basic slyngevugge

Budget valget

Moonboon Classic Bundle

Premium valget

Hurtigt overblik: De 5 bedste slyngevugger i vores test-guide

1. Moonboon Slyngevugge

Beroligende søvn og naturlig vuggefornemmelse til baby

2. MEMBANTU basic slyngevugge

Sikkerhedstestet slyngevugge

3. Moonboon Classic Bundle

Slyngevugge med vuggemotor og stativ

4. NONOMO slyngevugge

Slyngevugge med god kombination af støtte og blødhed

5. Leander Classic Vugge

Klassisk vugge med moderne twist

Hurtigt overblik: De 5 bedste slyngevugger i vores test-guide

Herunder finder du vores lyn-overblik over de bedste slyngevugger på markedet. Klik dig direkte ind til forhandlere af produkterne, eller scroll længere ned for at læse mere om produkterne.

Du kan også læse mere om hvert enkelt produkt herunder eller hoppe direkte til vores købsguide her.

1. Moonboon Slyngevugge - Beroligende søvn og naturlig vuggefornemmelse til baby

Resumé

 • Slyngevugge fra anerkendte Moonboon
 • GOTS-certificeret økologisk bomuld
 • Fjeder med særligt design til beroligende effekt
 • Blød madras med kapokfyld
 • 4,6 stjerner på Trustpilot

Moonboons slyngevugge er en af de mest anerkendte slyngevugger på markedet, og dette med god grund. Denne skiller sig særligt ud med sit GOTS-certificerede økologiske bomuldsmateriale, hvilket sikrer et miljøvenligt og sundt miljø for dit barn.

Designet sørger for at efterligne de beroligende bevægelser, din baby oplevede i livmoderen, og giver derfor baby en naturlig vuggerytme, som ikke kun fremmer roligere søvn, men også understøtter dit barns motoriske udvikling og balance.

Vuggens tværstang i valnøddetræ tilføjer en robust og stabil struktur, mens den medfølgende kapokfyldte madras giver en blød og støttende overflade. Slyngevuggen tåler desuden vask i hånden (maks 40 grader), og er derfor nem at vedligeholde samt holde hygiejnisk.

Den har en vægtkapacitet på 3-12 kg, og er derfor velegnet til børn i 0-2 års alderen. I denne udgave af Moonboons slyngevugge medfølger ikke noget tilbehør som f.eks. stativ eller vuggemotor. Dog kan du altid senere købe dette og en masse andet brugbart tilbehør, hvis du føler det bliver nødvendigt.

Læs mere

Fordele

Ulemper

2. MEMBANTU basic slyngevugge - Sikkerhedstestet slyngevugge

Resumé

 • Basic slyngevugge fra danske MEMBANTU
 • 100% økologisk bomuld
 • Madras med polyester fyld
 • Efterligner forældrenes favn og bløde bevægelser
 • Maks vægtkapacitet på 15 kg.

MEMBANTUs basic slyngevugge er designet til at skabe en tryg og behagelig følelse for din baby. Vuggen er lavet af 100% økologisk bomuld, og er derfor ikke blot blød og komfortabel, men også bæredygtig og sikker for din babys sarte hud.

Denne slyngevugge imiterer den bløde og trygge favn fra en forælder, hvilket hjælper med at roe og vugge baby i søvn. Den medfølgende madras er fremstillet med et økologisk bomuldslagen og polyesterfyld, hvilket bidrager til en behagelig liggeflade i vuggen for din baby. Grundet dens design er den desuden nem at sætte op samt tage med ud af hjemmet hvis der skulle være brug for det, f.eks. i forbindelse med en tur ud til bedsteforældrene.

Den har en maksimal bærekapacitet på 15 kg og en længde på 85 cm, hvilket sikrer et rummeligt og behageligt miljø for babyer op til omkring 2-års alderen. Vuggen er udstyret med en stor karabinhage med skruelås og gummiisolering, som sikrer mod eventuelle metal splinter. Vuggen kan håndvaskes ved 30 grader, og madrassen kan maskinvaskes ved samme temperatur, hvilket gør vedligeholdelsen praktisk og enkel.

Alt i alt en rigtig god slyngevugge til prisen, og helt klart vores anbefaling hvis du er på et stramt budget, men samtidig gerne vil have en god kvalitets slyngevugge til din baby.

Læs mere

Fordele

Ulemper

3. Moonboon Classic Bundle - Slyngevugge med vuggemotor og stativ

Resumé

 • Bundle med slyngevugge, vuggemotor og stativ
 • GOTS-certificeret økologisk slyngevugge og kapokmadras
 • Støjsvag vuggemotor
 • Stativet giver fleksibilitet til placering i hjemmet
 • Velegnet til babyer op til ca. 2,5 år eller 20 kg

Moonboon Classic Bundle er den ultimative slyngevugge-løsning, som kombinerer komfort, innovation og skandinavisk design. Med dette bundle får du

Moonboon slyngevugge i økologisk bomuld
En støjsvag avanceret vuggemotor du kan forbinde med din smartphone (3 soveprogramer)
Elegant stativ der er nemt at sætte op og flytte rundt på

Moonboons vuggemotor 2.0 giver dig mulighed for at styre motoren via Moonboon appen, hvor du kan tilpasse vuggebevægelsen og varigheden præcist til dit barns behov. Med tre søvnprogrammer udviklet af søvneksperter – en kort lur, en lang lur og nattesøvn – sikrer motoren med sine bevægelser, at din baby sover i harmoni med hans/hendes naturlige søvnrytme.

Det stilfulde stativ er designet og udviklet i Danmark, opfylder de europæiske sikkerhedsstandarder og giver en høj grad af fleksibilitet i forhold til slyngevuggens placering i hjemmet. Det er let at samle og flytte rundt på i hjemmet efter behov efterfølgende.

Dette bundle er altså ikke blot en investering i din babys søvnkvalitet, men også i din egen trivsel og mentale overskud. Det giver dig frihed til at nyde øjeblikke for dig selv, mens dit barn sover trygt og roligt i slyngevuggen mens den smarte vuggemotor sørger for automatiske rolige bevægelser.

Læs mere

Fordele

Ulemper

4. NONOMO slyngevugge - Slyngevugge med god kombination af støtte og blødhed

Resumé

 • NONOMO slyngevugge med AeroSleep® 3D madrasbeskytter
 • Vægtkapacitet på 3,5 til 15 kg
 • Vaskbart stof med fjederfunktion
 • Loftmonteringssæt inkluderet
 • EN1130 og Oekotex® certificeret

Denne slyngevugge fra NONOMO kombinerer støtte og blødhed i højkvalitets økologisk bomuld med en unik fjederfunktion for at vugge din baby i søvn. Den har en maks vægtkapacitet på op til 15 kg, og er derfor velegnet som langvarig vuggeløsning i barnets første par leveår.

Udover selve slyngevugge medfølger også NONOMOS AeroSleep® 3D madrasbeskytter, som er med til at sikre en god luftgennemstrømning, hvilket er essentielt for babys komfort og sikkerhed. Alle tekstiler i slyngevuggen kan vaskes, hvilket gør vedligeholdelsen nem og praktisk. Vuggen er desuden OEKO-TEX certificeret samt sikkerhedscertificeret efter EN1130, hvilket understreger produktets kvalitet og sikkerhedsniveau. Med loftmonteringssættet, der også medfølger, er det let at installere slyngevuggen i hjemmet hvor end den passer ind i jeres hjem.

Læs mere

Fordele

Ulemper

5. Leander Classic Vugge - Klassisk vugge med moderne twist

Resumé

 • Klassisk vugge inkl. madras
 • Oval formet med høje kanter
 • Egnet til spædbørn fra 0-6 måneder
 • Afprøvet og godkendt til 10 kg
 • Fremstillet af 100% bomuld

Hvis du er på udkig efter en lidt mere klassisk vugge, dog med et lille moderne twist, så er denne fra Leander et oplagt valg. Den minder nemlig på mange måder om en klassisk vugge, men dens ovalformede design giver den et cool, moderne twist. Samtidig er der tænkt over det funktionelle i designet, og de høje kanter rundt om vuggen skaber en tryg og beskyttende atmosfære for dit barn. Samtidig er det lækre rene 100% bomuldsmateriale, som vuggen er lavet i, ligeledes med til at skabe et roligt og behageligt sovemiljø for din baby.

Der medfølger en blød koldskumsmadras formet til at passe perfekt i vuggens ovale form. Vuggen kan hænges op i loftet eller i et stativ (skal tilkøbes separat). Vuggen kan benyttes til babyer fra fødslen til omkring 6 måneders alderen, eller indtil barnet begynder at sidde op selv.

Læs mere

Fordele

Ulemper

Hvad er en slyngevugge?

Har du nogensinde hørt om en slyngevugge, og undret dig over, hvad det egentlig er? En slyngevugge er et fantastisk og ganske unikt produkt, der har vundet mange forældres hjerter gennem de seneste par år.

En slyngevugge er kort fortalt en blød, behagelig vugge, der hænger i et fleksibelt stof, monteret på et stativ eller hængende i en krog i loftet. Men hvorfor er det så genialt, og hvordan fungerer de egentlig?

Det altoverskyggende geniale ved en slyngevugge er, at den efterligner den rytme og ro, som din baby oplevede inde i din livmoder, mens du var gravid og bar rundt på ham/hende. Ved at efterligne denne fornemmelse hos baby oplever mange, at det er nemmere at få deres baby til at falde til ro og i søvn. Dette hjælper samtidig med at stimulere barnets sanser på en blid måde og fremmer en følelse af velvære og sikkerhed. Derudover er slyngevuggen designet til at understøtte babyens ryg og hoved på en ergonomisk korrekt måde, hvilket er vigtigt for deres fysiske udvikling.

Udover at være en super smart tilføjelse til dit “baby arsenal”, er slyngevugger også praktiske når det kommer til opsætningen af dem. De er lette at hænge op, og fylder ikke alverden. Du kan f.eks. hænge den op i stuen, soveværelset, eller endda tage den med udendørs, så din baby altid har et trygt og komfortabelt sted at hvile. Køber du et stativ til den, kan du også nemt flytte rundt på den i løbet af dagen, hvis du har behov for det.

Så, hvis du overvejer en slyngevugge, er det en fantastisk investering i dit barns komfort og velvære. Denne enkle, men effektive løsning kan gøre en stor forskel i hverdagen, både for baby og forældre. En slyngevugge er mere end bare en sød seng – det er et kærligt rum, der omfavner dit barn med komfort og sikkerhed.

Fordelene ved en slyngevugge

En slyngevugge er ikke bare en smart måde at få din baby til at falde i søvn på – det er en investering i dit barns komfort og generelle velvære.

Udover at efterligne fornemmelsen af at være i mors mave, hvilket kan hjælpe baby med at falde i søvn, så støtter slyngevuggen også jævnt rundt om babys krop, hvilket fremmer en sund udvikling af rygsøjlen og reducerer risikoen for fladt hoved-syndrom.

De fleste slyngevugger er lette og kompakte, og derfor gode til selv små hjem og nem at tage med på ture uden for hjemmet. Ligeledes kan den konstante, blide bevægelse også hjælpe med at reducere kolik og understøtte en bedre fordøjelse for din lille. Kort sagt, en slyngevugge tilbyder tryghed, komfort og understøttelse, alt imens den giver dig som forælder en velfortjent pause.

Sådan vælger du den rigtige slyngevugge til din baby

Når du skal vælge den rigtige slyngevugge til din baby, er der flere vigtige faktorer at overveje. Først og fremmest, bør du tænke på sikkerheden. Sørg for at vælg en slyngevugge, der overholder alle sikkerhedsstandarder og er lavet af robuste, giftfrie materialer. Det er også vigtigt, at vuggen har en sikker fastgørelsesmekanisme og generelt er en stabil konstruktion.

Størrelse og vægtkapacitet er også vigtigt at holde øje med. Sørg for, at vuggen er stor nok til at rumme din baby komfortabelt, men ikke så stor, at den bliver uoverskuelig at håndtere. Vægtkapaciteten skal være passende til din babys vækst, så du kan bruge den i længere tid. De fleste slyngevugger vil du kunne bruge til dit barn er omkring 2-års alderen.

Komfort for din baby er selvsagt ligeledes vigtigt. Kig efter hvilket materiale slyngevuggen er lavet i, det bør være et kvalitetsmateriale, gerne med miljømærker, som f.eks. OEKO-TEX certificering. De fleste slyngevugger på vores liste er lavet i økologisk bomuld, hvilket er et rigtigt fornuftigt valg. Udover selve slyngevuggens materiale bør du også sørge for at madrassen i slyngevuggen (Følger med til visse vugger) er i et lækkert og åndbart kvalitetsmateriale som f.eks. kapok eller koldskum.

Sørg også for, at overvej hvor du gerne vil placere slyngevuggen i dit hjem. Skal den hænge fra loftet, eller foretrækker du en model med stativ? Der vil oftest som standard følge monteringstilbehør til loftet med. Men vil du gerne have din slyngevugge hængende i et stativ, så skal dette oftest købes seperat.

Du kan også kigge efter ekstra funktioner som f.eks. aftagelige og vaskbare madrasbetræk samt holde øje med om vuggen har lommer eller opbevaringsrum til babys ting.

Sidst, men ikke mindst, bør du selvfølgelig også sørge for at overveje dit budget. Hvor meget kan/vil du bruge på en slyngevugge? De kommer i forskellige prisklasser, og hvis du gerne vil have populært tilbehør med, som f.eks. Stativ eller vuggemotor, så stiger den endelige pris hurtigt.

Stativ eller lofthængt?

Som nævnt i ovenstående afsnit er en af de ting du står overfor når du skal investere i en slyngevugge, valget mellem om din slyngevugge skal være lofthængt eller hænge i et stativ.

Det er oplagt at gå med en lofthængt slyngevugge, hvis du kun ønsker at slyngevuggen skal være ét sted i din bolig. Derudover sparer du her også en del plads, da der ikke kræves gulvplads, hvilket kan være en fordel i mindre hjem. Derudover giver de en friere vuggebevægelse, som mange babyer finder beroligende. Dog kræver de en stærk loftkonstruktion og korrekt installation for at sørge for at sikkerheden er som den skal være.

En slyngevugge med stativ tilbyder modsat en lofthængt en, større fleksibilitet. Den kan nemt flyttes rundt i hjemmet og endda tages med på ture udenfor hjemmet. De er dog ofte større og kan tage mere plads i hjemmet. Oftest vil et stativ også være en ekstra omkostning, der skal tages højde for i dit slyngevugge-budget, da dette sjældent følger med som standard. De fleste stativer koster mellem 1.000 og 3.000 kr.

Som du kan se har begge typer hver deres fordele og ulemper, så i sidste ende kommer det an på dine specifikke behov og budget.

Tilbehør til slyngevugger

Vidste du, at der findes forskelligt tilbehør og udstyr til slyngevugger, som kan forbedre oplevelsen både for dig og din baby? Selvom det ikke er nødvendigt at købe tilbehør, kan det rette tilbehør/udstyr tilføje ekstra funktionalitet og komfort til din slyngevugge.

Et populært tilbehør er et stativ, som vi også tidligere i artiklen her har omtalt. Et stativ er særligt nyttigt, hvis du ikke ønsker at installere en krog i loftet, eller hvis du vil have muligheden for at flytte vuggen rundt i hjemmet.

Et andet utroligt populært tilbehør er en vuggemotor. Med en vuggemotor automatiseres vuggebevægelsen af slyngevuggen, hvilket kan være en stor hjælp til at berolige din baby uden at du nødvendigvis behøver at stå og gøre det manuelt. Vuggemotorer kommer ofte med justerbare indstillinger, så du kan tilpasse bevægelsen til din babys præferencer. Eksempelvis kommer Moonboons vuggemotor med 3 prædefinerede søvnprogrammer.

Udover stativet og vuggemotoren, findes der også andre praktiske muligheder såsom madrasser, beskyttende myggenet til udendørs brug, “heaven” overdækning, madrasbeskyttere og meget andet.

Selvom det ikke er essentielt at anskaffe tilbehør til din slyngevugge, oplever de fleste at få endnu mere ud af deres slyngevugge med det rette tilbehør. Hvis vi skulle anbefale et tilbehør til en slyngevugge, så ville det helt klart være vuggemotoren. I vores research stod det hurtigt klart, at dette er en “gamechanger” for rigtig mange nybagte forældre.

Hvor længe kan man bruge en slyngevugge?

Levetiden for en slyngevugge afhænger af flere faktorer, herunder vuggens design, kvalitet og vægtkapacitet. Som udgangspunkt kan slyngevugger bruges fra allerede fra barnet er født og indtil 2-års alderen, eller når babyen når et stadium, hvor de begynder at sidde op selv eller kravle. Det er vigtigt at følge producentens anbefalinger og stoppe brugen, når barnet når den maksimale vægtgrænse (Typisk 12-15 kg.), hvor det ikke længere er sikkert at bruge slyngevuggen.

Må baby sove i slyngevugge om natten?

Ja, babyer må gerne sove i en slyngevugge om natten, men det er vigtigt at have sikkerheden i mente.

Sørg for, at vuggen er korrekt installeret og fastgjort, og at babyen ligger på ryggen. Det anbefales ikke at bruge løse tæpper eller bløde legetøj i vuggen, da disse kan udgøre en kvælningsfare. Sørg også for regelmæssigt at holde øje med babyens velbefindende i vuggen i starten.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om slyngevugger

Hvilken slyngevugge er bedst?

Det bedste valg af slyngevugge afhænger af individuelle behov og præferencer, og der findes derfor ikke et entydigt svar på hvilken slyngevugge der er bedst. Når du skal vælge en slyngevugge bør du overveje faktorer såsom sikkerhed, komfort, størrelse, materialer, og pris. Derudover kan det være en god idé, at læse anmeldelser og sammenligne forskellige modeller for at finde den, der bedst matcher jeres behov. Husk, det der er bedst for én familie, er ikke nødvendigvis bedst for en anden.

Hvor meget vægt kan en slyngevugge holde til?

De fleste slyngevugger har en maksimal vægtkapacitet på omkring 15 kg.

Hvad koster en slyngevugge?

En slyngevugge koster fra omkring 550 kr. op til over 5.000 kr., afhængig af medfølgende tilbehør, funktioner, materialer og mærke.

Kan slyngevugger anvendes til tvillinger?

Ja, der findes specielle slyngevugger til tvillinger, som enten kan bruges sammen eller separat, afhængig af dine behov og præferencer. Flere af slyngevugge modellerne fra vores liste her findes også i tvillingeudgaver.

Hvad siger Sundhedsstyrelsen om brug af slyngevugger?

Sundhedsstyrelsen har ikke specifikke retningslinjer for brug af slyngevugger, men deres generelle anbefalinger for babys søvn er, at babyen skal sove på ryggen, på et fast underlag, og med fri bevægelighed for hovedet. Læs evt. Mere om Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. Baby og deres søvn her.

5/5 - (1 stemmer)