Gæsteseng → Se de 10 bedste gæstesenge i 2024

Skrevet af:

Kristoffer G

|

Sidst opdateret:

Indholdsfortegnelse

Står du og skal finde den perfekte gæsteseng, der både er komfortabel, praktisk og stilfuld? Men synes du, ligesom os, at valget kan være lidt overvældende grundet de mange muligheder? Frygt ej længere!

Vi har nøje gennemgået og researchet markedet og udvalg de 10 bedste muligheder, der imødekommer ethvert behov og budget. I denne guide tager vi dig med på en rejse gennem forskellige typer af gæstesenge, materialer og designs, der alle sikrer dine gæster en god nats søvn.

Men det stopper ikke der. Vi ved, at købet af en gæsteseng er mere end bare et valg af madras og ramme. Derfor har vi også inkluderet en komplet købsguide, der svarer på alle dine spørgsmål: Hvordan vælger du den rigtige størrelse? Hvilke materialer er bedst for langvarig holdbarhed? Og hvad skal du overveje for at maksimere komfort og plads?

Uanset om du leder efter en luksuriøs løsning til dit gæsteværelse eller en praktisk, sammenklappelig model til pludselige overnattende gæster, har vi dækket dig ind med vores gæsteseng guide her.

Så læn dig tilbage, slap af, og lad os guide dig gennem de 10 bedste gæstesenge på markedet, så du kan gøre dit hjem til et indbydende fristed for både venner og familie.

Metode: Bag vores artikler kan du altid være sikker på, at der ligger grundig research. I forbindelse med udarbejdelsen af vores artikler gennemgår vi markedet fra A-Z og indsamler information fra anerkendte ekspertkilder, produkttests, tidligere kunders oplevelser og erfaringer på f.eks. Trustpilot samt meget andet. Alt dette sørger vi for at koge ned til én nem og overskuelig artikel der indeholder alt du skal vide om et givent emne.

Up-to-date: Vi gennemgår løbende vores artikler og opdaterer dem for f.eks. at afspejle nye produkter på markedet, ny viden samt andre nyheder indenfor vores felt. Dette sikrer, at du som læser altid har den nyeste og mest relevante information om senge- og søvnprodukter på markedet.

Metode: Bag vores artikler kan du altid være sikker på, at der ligger grundig research. I forbindelse med udarbejdelsen af vores artikler gennemgår vi markedet fra A-Z og indsamler information fra anerkendte ekspertkilder, produkttests, tidligere kunders oplevelser og erfaringer på f.eks. Trustpilot samt meget andet. Alt dette sørger vi for at koge ned til én nem og overskuelig artikel der indeholder alt du skal vide om et givent emne.

Up-to-date: Vi gennemgår løbende vores artikler og opdaterer dem for f.eks. at afspejle nye produkter på markedet, ny viden samt andre nyheder indenfor vores felt. Dette sikrer, at du som læser altid har den nyeste og mest relevante information om senge- og søvnprodukter på markedet.

Moma Fine sovesofa

Vores favorit

NYX gæsteseng

Budget valget

Solveig kontinentalseng

Premium valget

Lyn overblik: De 10 bedste gæstesenge

1. Moma Fine sovesofa

Den perfekte multifunktionelle gæsteseng

2. NYX gæsteseng

Den perfekte billige gæsteseng

3. Solveig kontinentalseng

Giv dine gæster en vaskeægte luksus oplevelse

4. Hemera Gæsteseng

Klassisk gæsteseng med høj søvnkomfort

5. Nordic Skabsseng

Den innovative gæsteseng løsning

6. Venus elevationsseng

Den bedste gæsteseng til et dedikeret gæsteværelse

7. Senses boxmadras

Høj value-for-money valget

8. Saga boksmadras

Kvalitets dobbelt gæsteseng designet i Danmark

8. by KlipKlap Foldemadras

Den oplagte junior gæsteseng til børn

8. Trespass DUOBLIMP dobbelt luftmadras

Billigste gæsteseng

Lyn overblik: De 5 bedste gæstesenge

Herunder har vi samlet et nemt og hurtigt overblik til dig over de bedste gæstesenge på det danske marked. Klik dig direkte videre til forhandlerne med den laveste pris herunder, eller scroll længere ned og læs vores gennemgange af de forskellige senge. Du kan også blive klogere på alt du har brug for at vide ifm. køb af gæsteseng, i vores købsguide nederst på siden.

Du kan også læse mere om hvert enkelt produkt herunder eller hoppe direkte til vores købsguide her.

1. Moma Fine sovesofa - Den perfekte multifunktionelle gæsteseng

Resumé

 • Sovesofa i stilrent dansk design
 • Integreret opbevaring
 • Slidstærkt FINE tekstil
 • Fjeder- og koldskumskomfort
 • Nomineret til årets møbel

Hvis du gerne vil have et møbel, der ikke blot kan benyttes som gæsteseng for derefter at blive pakket væk igen, så er denne sovesofa fra Bedre Nætter et oplagt valg. Om dagen fungerer den som en lækker sofa med komforten i højsædet, og om natten kan den transformeres om til den mest behagelige seng til dine overnattende gæster. “Moma Fine” kaldes den, og er den perfekte kombination af æstetik og funktionalitet.

Den er designet af Amanda Lilholt og udviklet af Bedre Nætter. Moma Fine skiller sig især ud med sit stilrene og elegante, danske design, der inkorporerer smukke armlæn og en enkel silhuet.

Sofaen har desuden et smart opbevaringsrum under siddedelen, som tilbyder ekstra plads i hjemmet. Den er bygget med No-Zag fjedre og indeholder hele 30 kg koldskumspolstring, hvilket sikrer en fremragende både sidde- og sovekomfort. Det slidstærke FINE tekstil er både æstetisk tiltalende og praktisk, ideelt til dagligt brug. Sofaen er tilmed nomineret til Årets Møbel ved Design Awards 2022, hvilket er en understregning af dens ideelle balance mellem design, funktionalitet og komfort.

Så hvis du er på udkig efter en gæsteseng, der både tilbyder dine overnattende gæster optimal komfort men samtidig ikke “bare” er en gæsteseng, og kan benyttes som en stilren sofa om dagen, så er Moma Fine sovesofaen det perfekte valg for dig!

Læs mere

Fordele

Ulemper

2. NYX gæsteseng - Den perfekte billige gæsteseng

Resumé

 • Klassisk gæsteseng
 • 11 cm tyk memory skum madras
 • Firkantet stålramme
 • Automatisk foldbare ben
 • Letflyttelig med hjul

Denne klassiske gæsteseng tilbyder en kombination af komfort og funktionalitet til en overkommelig pris, og er ideel til dem, der søger en praktisk løsning til overnattende gæster.

Sengen består af en 11 cm tyk madras i memory skum og giver en rigtig fornuftig sovekomfort, idet den tilpasser sig kroppens konturer og giver støtte, hvor det er nødvendigt. Det medfølgende betræk i neva tekstil forhøjer madrassens blødhed og komfort.

Sengens elegante, firkantede ramme er fremstillet i matlakeret stål, hvilket sikrer holdbarhed og et stilfuldt udseende. Sengens automatisk foldbare ben gør sengen nem at opsætte og tage ned igen. Hjulene gør sengen let at flytte rundt i forbindelse opbevaring efter at den har været brugt. Når sengen er klappet sammen fylder den ikke særlig meget, hvilket gør den ideel til små rum og nem at opbevare uden at den kommer til at stå i vejen.

Læs mere

Fordele

Ulemper

3. Solveig kontinentalseng - Giv dine gæster en vaskeægte luksus oplevelse

Resumé

 • Danskproduceret luksus kontinentalseng
 • Syv komfortzoner
 • Tre madraslag
 • Optimal trykaflastning
 • Allergivenlig topmadras

Har du et dedikeret gæsteværelse i hjemmet, og vil gerne give dine overnattende gæster en vaskeægte luksusoplevelse? Så bør du overveje denne kontinentalseng fra NordicDream, som repræsenterer noget af det ypperste indenfor dansk design og håndværk, hvor luksus og enkelhed går hånd i hånd.

Sengen består af tre lag madrasser. Øverst finder du en trykaflastende topmadras lavet i 6,5 cm tyk ErgoFlex skum, som let og elegant tilpasser sig kroppens temperatur og vægt, og tilbyder en vægtløs komfort.

Det midterste lag er bestående af en topkvalitets springmadras, som er opbygget af trykaflastende ergonomiske pocketfjedre, der naturligt aflaster kroppens trykpunkter. Pocketfjedrene er inddelt i hele 7 forskellige komfortzoner, og sikrer derfor optimal støtte til både nakke, skuldre, ryg, hofter og lænd.

Sengens nederste lag består af en boxmadras i stærkt svensk fyrretræ, med en kraftig bundramme, der sikrer sengens stabilitet. Også boxmadrassen er udstyret med ergonomiske pocketfjedre, som er yderligere med til at give kroppen optimal trykaflastning.

Derudover får du 25 års garanti, hvilket er med til at understrege sengens høje kvalitet. Så; hvis du vil give dine overnattende gæster en ægte 5-stjernet luksus overnatning hjemme hos dig, så er det Solveig Kontinentalseng du bør vælge.

Læs mere

Fordele

Ulemper

4. Hemera Gæsteseng - Klassisk gæsteseng med høj søvnkomfort

Resumé

 • Praktisk og flytbar gæsteseng
 • 90×200 cm
 • 15cm høj springmadras
 • Indbyggede hjul på rammen
 • Nem at opbevare når den ikke er i brug

Hemera gæstesengen er den oplagte løsning til dig, der søger en komfortabel og samtidig yderst praktisk soveplads til en overnattende gæst. Slået ud måler sengen 90×200 cm og er udstyret med en 15 cm tyk springmadras, der sikrer en behagelig nattesøvn.

Når sengen ikke er i brug, kan den nemt klappes sammen og flyttes rundt på via de indbyggede hjul. Når sengen er slået sammen måler den blot 115×97 cm, hvilket gør det muligt at opbevare den kompakt.

Designet er både elegant og moderne. Madrassen og hovedgærdet er betrukket i et stilfuldt gråt møbelstof på siderne og et klassisk hvidt quiltet tekstil på toppen, der komplementerer ethvert rum. Sengens stabilitet sikres via dens solide sorte bøjleben, og dens robusthed kan afspejles i dens vægtkapacitet, som er på op til 150 kg.

Med denne gæsteseng får du altså masse funktionalitet til en god pris, med både kompakt opbevaring og en seng der er nem at flytte rundt på samt ikke mindst en komfortabel soveoplevelse for dine gæster.

Læs mere

Fordele

Ulemper

5. Nordic Skabsseng - Den innovative gæsteseng løsning

Resumé

 • Indbygget skabsseng
 • Smart og innovativ gæsteseng løsning
 • 90×200 cm
 • Vælg mellem 2 kvalitets madrasser
 • Mange forskellige størrelser og farver at vælge imellem

Nordic Skabsseng er perfekt til dig, der er på udkig efter gæstesengen med de mest pladsbesparende egenskaber. Med denne smarte løsning får du simpelthen en gæsteseng og et skab med opbevaring i ét samlet møbel. Om dagen fungerer skabssengen blot som et helt almindeligt skab, der placeres uden at være i vejen i dagligdagen, f.eks. op af en væg. Og om aftenen når din gæst skal overnatte hos dig, transformeres det om til en komfortabel soveplads. Smart, ikke?

Skabssengen er udstyret med højkvalitets gaspumper, der sikrer en nem udfoldelse af sengen. Du behøver ej heller at bekymre dig om gaspumpernes levetid, da de er konstrueret til at kunne holde hele sengens levetid. Madrassen fastgøres med klikfiksering, hvilket gør det muligt at sengetøj kan forblive på madrassen, selv når sengen er lukket.

Du behøver heller ikke være bekymret for din gæsts sovekomfort, da skabssengen indeholder en rigtig sengeramme med lameller, der giver en autentisk soveoplevelse. Derudover har du mulighed for at vælge mellem 2 kvalitetsmadrasser, nemlig en luksus skummadras og en pocketmadras, begge i størrelsen 90×200 cm, som også er med til at sikre dine gæster en god nats søvn.

Denne skabsseng er ikke blot en praktisk og genial gæsteseng-løsning; den er en stilfuldt tilføjelse til ethvert hjem, hvor der er behov for maksimal udnyttelse af pladsen.

Læs mere

Fordele

Ulemper

6. Venus elevationsseng - Den bedste gæsteseng til et dedikeret gæsteværelse

Resumé

 • Luksus elevationsseng
 • Springmadras med 7 komfortzoner
 • 90×200 cm
 • 60mm høj topmadras i naturlatex
 • Elevationsbund i solidt svensk fyrretræ

Venus elevationssengen er det perfekte valg hvis du søger en gæsteseng, der kombinerer overdådig komfort og funktionalitet. Den er et særligt godt valg hvis du har et dedikeret gæsteværelse evt. med et fjernsyn, så din overnattende gæst rigtigt kan udnytte sengens elevations funktionalitet. Derudover er den også et godt valg til gæster med dårlig ryg, da de med denne seng kan tilpasse deres liggeposition nøjagtigt som de kan lide det.

Sengens topmadras er overtrukket af et Modal-cover fremstillet af bøgetræsfibre, der sikrer ekstra blødhed og effektiv fugtabsorbering. Kernen i topmadrassen er hele 60mm høj og består af 100% naturlatex som er OEKO-TEX certificeret. Sengens topmadras tilbyder i sandhed enestående støtte og komfort, samtidig med at den er åndbar og bidrager til et tørt sovemiljø.

Sengens primære madras er en springmadras, som er udstyret med en mintskum polstring, der giver lang levetid og en kølende effekt, så dine gæster nemt undgår overophedning om natten. Springmadrassen består af hele syv komfortzoner, som sikrer optimal trykaflastning til kroppen alle de rigtige steder.

Heller ikke på elevationsbunden er der sparet på kvaliteten. Den består af en solid træramme af svensk fyrretræ og en dansk Linak elevationsmotor, der tilbyder en problemfri justeringsoplevelse.

Giv dine gæster en ægte luksus overnatning med Venus elevationssengen fra Bedre Nætter, hvor du desuden får gratis levering og 100 dages risikofri prøveperiode.

Læs mere

Fordele

Ulemper

7. Senses boxmadras - Høj value-for-money valget

Resumé

 • 90×200 cm boksmadras
 • Ergonomisk aflastning og støtte med 7 komfortzoner
 • Dobbeltfjedret
 • Bonell- og pocketfjedre
 • Vælg mellem 3 forskellige topmadrasser

Senses boksmadras er, kort fortalt, et godt valg hvis du gerne vil have en kvalitets gæsteseng til en fornuftig pris.

Denne boksmadras byder på en solid kombination af komfort og holdbarhed, der sikrer dine gæster en behagelig søvnoplevelse i dit hjem. Med til sengen følger der som standard en kvalitets topmadras i 100% naturlatex. Du kan dog, kvit og frit, ændre denne til en 100% organisk naturlatex topmadras eller en med Bedre Nætters patenterede køleteknologi

Alle 3 topmadrasser byder på god blødhed og høj fugtabsorbering. Boksmadrassen selv indeholder 7 unikt udviklede Bedre™ zoner, som hver især består af forskellige typer pocketfjedre, der tilbyder individuel støtte til kroppens forskellige dele. Dette sikrer ergonomisk korrekt aflastning og forbedrer din gæsts søvnkvalitet i sengen betydeligt sammenlignet med en klassisk gæsteseng. Boksmadrassen er yderligere forstærket med en dobbeltfjedring, bestående af både bonell- og pocketfjedre, hvilket giver en dybere og mere omfattende støtte.

Rammen er lavet i FSC-certificeret fyrretræsramme fra Sverige, som tilføjer både robusthed og stabilitet til sengen. Alt i alt et solidt valg, hvis du gerne vil give dine gæster en behagelig overnatning hos dig, uden at skulle have den helt store tegnebog frem.

Læs mere

Fordele

Ulemper

8. Saga boksmadras - Kvalitets dobbelt gæsteseng designet i Danmark

Resumé

 • Dobbelt gæsteseng
 • Ergonomiske pocketfjedre og dobbelt fjedrelag
 • Allergivenlig topmadras
 • Solidt svensk fyrretræsramme
 • 100 dages prøveperiode

Saga boksmadras dobbeltsengen er en optimal løsning til dig der gerne vil have en gæsteseng der kan huse mere end en overnattende gæst, og som samtidig forener komfort, stil og kvalitet. Sengen er designet og produceret i Danmark, og afspejler en klassisk elegance i sit stilrene design.

Hjertet i denne seng er de ergonomiske pocketfjedre i boksmadrassen, som tilpasser sig brugerens vægt og kropsbygning for at give en nænsom aflastning af hele kroppen. Den unikke dobbelte fjedrelagskonstruktion sikrer en forbedret støtte, især til skuldre, ryg og hofter.

Den medfølgende topmadras tilføjer et ekstra lag af komfort med sin trykaflastende ErgoFlex kerne og aktivt kølende overflade, hvilket sikrer en behagelig kropstemperatur gennem hele natten. Dens allergivenlige betræk er ikke blot yderst blødt og behageligt, også nemt at vedligeholde, da det tåler maskinvask. Sengens ramme er fremstillet af solidt svensk fyrretræ, og er med til at sikre sengens robusthed.

Derudover får du ovenikøbet hele 100 dages risikofri prøveperiode og 15 års garanti på fjedre- og rammebrud, så du med ro i maven kan vælge denne lækre dobbelt gæsteseng, til når du har flere overnattende gæster.

Læs mere

Fordele

Ulemper

9. by KlipKlap Foldemadras - Den oplagte junior gæsteseng til børn

Resumé

 • Praktisk junior gæsteseng
 • 65×195 cm
 • Koldskumkerne
 • Slidstærkt møbeltekstil
 • Oekotex 100-certificeret

Denne smarte foldemadras fra by KlipKlap er en alsidig og praktisk løsning til børnehjemmet, når der er behov for en ekstra soveplads til børnenes venner. Madrassens multifunktionelle design, gør det desuden også muligt at bruge den ikke blot som en gæsteseng, men også som tumlemadras, puf mv ifm. leg. Den består af tre sammenhængende dele, der nemt kan foldes sammen efter brug. Når madrassen er foldet ud måler den 65 x 195 cm, og giver dermed fin plads til børn. Foldet sammen måler den blot 35 (h) x 65 x 65 cm, og er derfor nem at opbevare.

Kernen i madrassen består af stabilt koldskum, der sikrer, at madrassen bevarer sin form og fasthed selv under belastning på op til 35 kg. Selve madrassens beklædning er i høj kvalitets polyester, med en imponerende såkaldt Martindale-rating på 120.000, hvilket indikerer stor holdbarhed og lang levetid.

Udover den praktiske og robuste konstruktion, er madrassen også Oekotex 100-certificeret, hvilket sikrer, at den er fri for skadelige stoffer. Med dens moderne blågrå nuance og mørkegrå knapper, tilfører den også et stilfuldt element til ethvert rum. Alt i alt, det oplagte valg til en smart gæsteseng til dit barns overnattende kammerater!

Læs mere

Fordele

Ulemper

10. Trespass DUOBLIMP dobbelt luftmadras - Billigste gæsteseng

Resumé

 • Dobbelt luftmadras
 • Hurtig inflation/deflation
 • God termisk ydeevne
 • Slidstærkt materiale
 • Komfortabel topoverflade

Er du på udkig efter en rigtig billig gæsteseng løsning? Så er denne dobbelt luftmadras fra Trespass måske noget for dig. Det er selvsagt ikke verdens bedste soveplads, men hvis det ikke er til mere end et par nætter og brugeren ikke har dårlig ryg eller lignende er det en udmærket soveplads, særligt prisen taget i betragtning.

Sengen er lavet til at kunne rumme to personer, og har, af en luftmadras at være, fin komfort og samt en god holdbarhed. Overfladen er en blød flocket topoverflade, som sikrer en behagelig føling mod sengen, mens den robuste konstruktion tåler gentagen brug under forskellige forhold – lige fra familiecamping til overnatninger hos venner. En anden mulighed med denne gæsteseng er derfor også, at du faktisk både kan benytte den til overnattende gæster hjemme hos dig selv, men du kan også tage den med i byen hvis du selv skal ud og overnatte hos en bekendt. Er du et friluftsmenneske, kan du selvfølgelig også benytte den til overnatninger ude i naturen.

Luftmadrassens hurtige inflation og deflation gør den nem at opsætte og pakke sammen, hvilket er en essentiel fordel i en travl hverdag. Dog anbefales der pumpe til at pumpe madrassen op, som ikke medfølger madrassen selv. Madrassens termiske ydeevne er i top via veludformede skumkamre, hvilket gør den anvendelig hele året rundt. Derudover vejer den blot 1,5 kg, og med inkluderet tingssæk og lappesæt er den derfor nem at tage med rundt omkring, hvis du også gerne vil benytte den som din egen gæsteseng udenfor hjemmet.

Læs mere

Fordele

Ulemper

Hvad er en gæsteseng?

En gæsteseng er en type seng tiltænkt midlertidig brug, typisk af gæster i ens hjem. Gæstesenge varierer i design og komfortniveau, men fælles for dem alle er deres fleksibilitet og pladsbesparende egenskaber.

Nogle gæstesenge kan foldes sammen og opbevares let, når de ikke er i brug, hvilket gør dem ideelle til folk med begrænset plads i deres bolig. Andre kan være oppustelige madrasser, der let kan oppustes og tømmes for luft.

Der er også modeller, der fungerer som en sofa eller stol i dagtimerne og kan omdannes til en seng om natten. Gæstesenge er praktiske løsninger for at kunne tilbyde komfortable sovepladser til overnattende gæster uden at kræve den permanente plads og investering, som en almindelig seng ville. Hvis du har pladsen og budgettet til det, kan du dog selvfølgelig også vælge en almindelig seng og benytte den som gæsteseng til dine overnattende gæster.

6 ting du bør overveje ved køb af gæsteseng

1. Type

Først og fremmest bør du overveje hvilken type gæsteseng der bedst opfylder dine behov og ønsker. Der findes nemlig flere forskellige du kan vælge imellem, alle med deres fordele og ulemper.

Den klassiske sammenklappelig gæsteseng er god hvis du har begrænset plads til opstillingen og opbevaringen af sengen når den ikke er i brug, men kan mangle i komfort ift. en “rigtig” gæsteseng.

Sovesofaer tilbyder en praktisk dobbeltfunktion som både sofa og seng, hvilket vi her hos SengeUnivers er store tilhængere af, da du på den måde hverken behøver at pakke gæstesengen væk efter brug eller stille den frem når den skal bruges, og samtidig vil du oftest opleve et højere komfortniveau i en sovesofa kontra en klassisk gæsteseng.

Luftmadrasser er også en mulighed som gæsteseng, og er yderst budgetvenlige og nemme at opbevare. Dog er de mindre stabile og komfortable ift. de andre typer, hvilket gør dem bedst egnet til kortvarig brug og et begrænset budget. Foldemadrasser er enkle at have med at gøre og billige, men ikke altid komfortable, især for voksne eller til flere nætters brug.

Sidst, men ikke mindst, kan du selvfølgelig også, hvis du har pladsen, vælge en almindelig seng såsom en 90×200 cm boksmadras, kontinentalseng eller elevationsseng som gæsteseng. På den måde vil du give dine overnattende gæster det højest mulige komfortniveau når de skal overnatte hos dig.

2. Pladsbehov

Som nævnt i ovenstående afsnit er det vigtigt, at du overvejer hvor plads du har til rådighed til en gæsteseng. De fås i nemlig i et hav af forskellige størrelser, fra foldemadrasser der ikke måler mere end 90x200cm til fuldstørrelses sovesofaer der kan måle over 300 cm i længden.

Hvis du har et dedikeret gæsteværelse hvor gæstesengen skal stå, har du formentlig rigeligt med plads, og behøver ikke bekymre dig om hvor du skal opbevare gæstesengen når den ikke er i brug.

Har du derimod ikke det, og er på udkig efter en gæsteseng der skal tages frem og pakkes sammen igen ved brug, bør du selvfølgelig sikre at du har den fornødne plads til både opbevaring efter brug samt et sted den kan stå komfortabelt når den skal bruges.

3. Komfort og kvalitet

Det er vigtigt, at gæstesengen er komfortabel for dine gæster, der skal sove i den. Sørg for at sengens madras er i høj kvalitet med god komfort. Sørg for at fastheden passer til din gennemsnitlige gæsts størrelse og vægt.

Udover at du kommer til at give dine gæster en god nats søvn ved at vælge en gæsteseng i høj kvalitet med et godt komfortniveau, så sikrer du dig også en seng som kan holde i mange år. Billigere senge af lavere kvalitet med et dårligere komfortniveau vil nemlig typisk gå i stykker før en dyrere seng i højere kvalitet.

4. Hvor ofte skal den bruges?

Overvej hvor ofte gæstesengen skal bruges og i hvor lange perioder af gangen. Hvis sengen kun skal bruges lejlighedsvis og en enkel nat af gangen, kan du måske vælge en mere praktisk og billig model.

Hvis den derimod skal bruges ofte og i flere nætter af gangen, kan det være en god idé at investere i en lidt dyrere gæsteseng af højere kvalitet med et godt komfortniveau. På den måde undgår du, at dine gæster får en dårlig nats søvn og i værste fald vågner op med ondt i ryggen eller andre skavanker efter for mange nætter i en halvdårlig seng.

5. Anmeldelser og tests

Læs anmeldelser og tests samt søg efter anbefalinger og erfaring fra andre. Herigennem kan du få en bedre idé om hvilke gæstesenge på markedet der er gode og giver meget værdi for pengene, samt hvilke der tilbyder det modsatte. På den måde minimerer du risikoen for at du kommer til at investere dine hårdt tjente penge i en dårlig seng, som kommer til at give dine gæster dårlige nætter.

6. Garanti

Sørg for at hold øje med sengens garantiperiode. De fleste gode senge har garanti i minimum 10 år, og en god seng kan typisk holde dens komfortniveau fra ny af i 8-10 år.

Støder du på en seng med en garantiperiode der er lavere end 10 år, er der formentlig en årsag til det som typisk vil være, at det er en seng af lavere kvalitet. Her bør du nøje overveje om prisen er lav nok, til at den lavere garantiperiode er det værd.

Hvad kendetegner en god gæsteseng?

En god gæsteseng er essentiel for at sikre dine gæster en behagelig og afslappende overnatning. Når du skal vælge en gæsteseng, bør du først og fremmest overveje komforten. En kvalitetsmadrass, der støtter uden at være for hård, er et must. Den bør også være af en passende størrelse, så den kan rumme forskellige gæster med komfort.

En anden vigtig faktor er fleksibiliteten. En ideel gæsteseng er nem at opbevare, når den ikke er i brug, og let at sætte op, når den skal bruges. Foldbare eller oppustelige modeller kan være praktiske løsninger, der både sparer plads og tilbyder komfort. Har du pladsen og budgettet til det, kan du også med fordel vælge en almindelig seng som f.eks. en boksmadras eller en elevationsseng hvor komforten oftest vil være i top ift. en traditionel gæsteseng.

Holdbarhed er også et nøgleord, da en god gæsteseng bør kunne holde til gentagen brug over mange år. Kvalitetsmaterialer og en solid konstruktion er derfor vigtigt for at sikre, at sengen forbliver behagelig og intakt over tid.

Sidst, men ikke mindst, bør æstetikken selvfølgelig også overvejes. Gæstesengen skal gerne passe ind i hjemmets stil og skabe en indbydende atmosfære. Dette kan opnås gennem valg af farver, design og sengetøj, som komplementerer rummet gæstesengen skal stå i.

Overordnet set er en god gæsteseng en, der kombinerer komfort, fleksibilitet, holdbarhed og æstetik for at skabe en indbydende og behagelig nats søvn for dine gæster.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om gæstesenge

Hvilken gæsteseng er bedst?

Der findes ikke et entydigt svar på hvilken gæsteseng der er bedst. Det afhænger af dine individuelle præferencer og behov. Den bedste gæsteseng er derfor den som opfylder dine behov og ligger indenfor dit budget.

Har du f.eks. ikke så meget plads til rådighed, så er en sammenklappelig gæsteseng eller en foldemadras formentlig et godt valg. Har du godt med plads til rådighed, kan en almindelig boksmadras eller en kontinentalseng være et oplagt valg.

Hvilken gæsteseng skal jeg vælge?

Du bør vælge en gæsteseng baseret på plads, budget, og hyppigheden af brug. Overvej en foldbar seng hvis du har brug for en gæsteseng med gode pladsbesparende egenskaber som samtidig ikke skal bruges for hyppigt, men et par nætter i streg når den skal bruges. Skal den kun bruges meget sjældent og kun én nat af gangen, så kan en oppustelig luftmadras være det bedste valg.

Er oppustelige gæstesenge komfortable?

Ja, moderne oppustelige gæstesenge kan være meget komfortable, især dem med indbyggede pumper og justerbar fasthed.

Er gæstesenge svære at sætte op og pakke ned?

De fleste sammenklappelige gæstesenge er designet til at være utroligt lette at sætte op og pakke ned. Også foldemadrasser er nemme at sætte op og pakke væk igen. Sidst, men ikke mindst, er oppustelige senge også nemme at sætte op, særligt de modeller med automatisk oppustning.

Hvor længe holder en gæsteseng?

Hvor længe en gæsteseng holder afhænger af hvilken type af gæsteseng der er tale om, og i hvilken kvalitet. Som tommelfingerregel siger man, at en god kvalitetsseng typisk holder sit komfortniveau i minimum 8-10 år.

5/5 - (1 stemmer)