Hvad er en kontinentalseng?
En kontinentalseng er en sengetype, der består af tre lag: en boxmadras, en springmadras og en topmadras.
Denne opbygning sikrer optimal støtte og komfort, da hvert lag bidrager til sengens samlede følelse og kvalitet. Boxmadrassen fungerer som et solidt fundament, mens springmadrassen tilpasser sig kroppens konturer, og topmadrassen giver en blød afslutning.
Kontinentalsenge er særligt kendt for deres luksuriøse design og høje liggekomfort
Boxmadrassen
Boxmadrassen er kendt for at være en enkeltstående madras, der er indbygget i en sengeramme og dermed resulterer i en komplet seng. Det er ikke meget ved siden af her, da kontinentalsengens boxmadras typisk består af en massiv sengeramme, indbygget i et blødt lag polstring, der er med til at optimere komforten for de andre lag. Den er kontinentalsengens fundament, og garanterer funktion i de andre lag, så du kan sove trygt og godt i en stabil seng.
Er du mere interesseret i en enkeltstående boxmadras, så kan vi anbefale at tage et nærmere kig på vores artikel om de 9 bedste boxmadrasser, som vi har udvalgt baseret på tests og dybdegående research.
Springmadrassen
Det midterste lag kunne sagtens være en skummadras, men de fleste kontinentalsenge bruger springmadrasser. Den er i og for sig en boxmadras, men uden den faste bundramme og oftest med et mere grundigt fjedersystem, hvilket optimerer komfort oplevelsen. Disse systemer er typisk opbygget med pocketfjedre – en meget populær fjedertype nu, der typisk er produceret med mange støttepunkter og aflaster kroppen efter behov. Hvis ikke pocket, så gøres der typisk brug af multi-pocketfjedre, en opdateret udgave. Det anbefales at du går efter en springmadras hvis du har brug for den ergonomiske støtte til kroppen, men er du mere til den bløde madras, så kan det være du skal over i latex madrassen. Dette er en skummadras, bestående af 18 cm naturlatex, der former sig efter kroppen, giver god åndbarhed og tilføjer en mere omfavnende effekt.
Er du interesseret i at læse mere om springmadrasser, eller måske er du stadig i gang med at undersøge, hvad der er det rigtige for dig? I så fald kan vi anbefale vores artikel om de 5 bedste springmadrasser på det danske marked.
Topmadrassen
Det øverste lag er topmadrassen, prikken over i’et for enhver sengeløsning, men særligt kontinentalsengen. Det anbefales altid at du anskaffer dig en topmadras, da den bare giver det ekstra pust af komfort og støtte til din seng, og hvem ønsker ikke det. Der findes efterhånden mange topmadrasser, og afhængig af dine behov, svinger de meget i materialer, pris og kvalitet. En latex topmadras er altid et godt valg, fordi udover at være utroligt ventilerende, så afleder den også varme fra kroppen, så du kan nyde godt af en god nats søvn, uden at bakse med overophedning.
Se evt. også vores komplette guide om netop topmadrasser her.
Fordele ved en kontinentalseng
Når det kommer til at vælge din næste sengeløsning, er der mange faktorer som spiller ind over. Søvn er afgørende for vores tilstedeværelse i dagligdagen, og desto bedre en seng, desto bedre en nattesøvn.
For nogle er kontinentalsengen måske den helt rigtige løsning, men for andre måske det stik modsatte. Herunder ser vi nærmere på fordelene ved kontinentalsengen, og hvilke overvejer du kan gøre dig, før du køber en.
Optimeret støtte og komfort: Det der netop er så unikt ved kontinentalsengen, er dens 3 lags opbygning. Du får ikke blot en hurtig sengeløsning i hænderne, og smider en topmadras på, men modtager i stedet 3 forskellige lag, der alle arbejder individuelt for at sikre dig en komfortabel oplevelse, såvel som en optimal mængde aflastning af kroppens trykpunkter.
Længere holdbarhed: Den er konstrueret til at leve noget længere end gennemsnits sengen. Dette skyldes ikke kun en robust bundramme, men også de mange lag af madrasser, som holder fjedrene nogenlunde isoleret fra slid, såvel som madras overflader rene, og beskyttet mod skidt.
God højde: Kontinentalsengen gør det til en hurtig bevægelse at stå ud af sengen om morgenen, fordi den netop har en rigtigt god højde. Dette er en kontrast til boxmadrassen, der er en noget lavere sengeløsning, fordi den står direkte på jorden og ingen ekstra lag har.
Niveau af fasthed og støtte til kropsvægten: Kontinentalsengen har i dens mange lag garanti på en god aflastning af din krops trykpunkter, og de fleste typer af sengen kommer med tilpasning af fasthed, separat i begge sider når det kommer til en dobbeltseng, hvilket er den ideelle løsning til at du og din partner kan sove godt hver nat, uden komplikationer.
Elegant udseende: Kontinentalsengen har oftest et luksuriøst, og rigtigt lækkert design, der stråler i dit soveværelse og passer ind med de fleste typer indretning.
Sådan vælger du den bedste kontinentalseng til dine behov
1. Størrelse
Når du skal vælge din nye kontinentalseng, så skal du først og fremmest overveje hvilken størrelse du gerne vil have sengen i, såvel som hvilken du har plads til.
De forskellige størrelser spænder typisk fra den helt almindelige enkeltmandssenge (80×200) til en trekvartseng (140×200) og op i den klassiske dobbeltseng (180×200). For nogen kan det endda være relevant at købe en King size dobbeltseng (210×210). Men hvilken størrelse har lige netop du brug for? Herunder er en række overvejelser du kan gøre dig i jagten på det perfekte omfang af din næste seng.
Alder og størrelse: Alderen er relevant i det omfang, at f.eks. børn i alderen 6-10 år jo typisk kan nøjes med en simpel enkeltmandsseng. Men det er ganske relevant at overveje størrelsen af brugeren, og særligt højden. Vægten vil altid blive understøttet med det niveau af fasthed, du vælger til din madras, men sengen bliver ikke længere hvis du er for høj. For dem der er lidt højere, ville det være relevant at vælge en trekvart- eller dobbeltseng, selvfølgeligt afhængigt af hvorvidt man har plads.
Plads: Bor du helt alene i en mindre lejlighed, så er single sengen måske lige dig. Men har du den ekstra plads, og trives med god plads at rode rundt i, så kan du opsøge en trekvart- eller dobbeltseng. Et stort mål kræver også et stort rum, da de større senge optager en del mere plads end single- og trekvartsengen, derfor er det ideelt at overveje hvor du skal have sengen, og hvilket omfang du har plads til.
Partner: Det er de færreste par, der køber en single seng til dele og slipper af sted med en god nattesøvn. Som par bør man minimum vælge en dobbeltseng, det mindsker nemlig risikoen for at komme i vejen for hinanden i løbet af natten, særligt hvis den ene er mere urolig end den anden. Det er også relevant at overveje, hvorvidt I har børn, der nogen gange skal overnatte i sengen, eller venner der kommer forbi og tager del. Her anbefales den berygtede King Size dobbeltseng, der garanterer pladsen og giver jer alle god plads at rulle rundt i. Nogle par foretrækker King Size alene, og det er jo også meget fint, hvis man trives med god plads.
2. Madras og topmadras
Når det kommer til en kontinentalseng, er madrassen og topmadrassen de to faktorer der spiller ind for brugerens komfort. Derfor er det også vigtigt at overveje, hvilken madras der medfølger sengen, såvel som kvaliteten og materialet af topmadrassen. Herunder gennemgår vi en række overvejelser du bør gøre dig, før du trykker køb.
Fasthed
Niveauet af fasthed i din madras er en meget vigtig faktor, da det kan påvirke dine muskler og led negativt, at have den forkerte fasthed.
Og det er vigtigt at pointere, at dette ikke kan ændres med en topmadras, du skal enten købe en madras med det rette niveau, eller tilpasse det ved køb, hvilket du kan i de fleste madrasser nu til dags.
Vi anbefaler altid at du følger forhandlernes guidelines indenfor fasthed, men som tommelfingerregel kan du følge denne tabel, når du skal vælge:
Fasthed | Anbefalet vægt interval |
Blød / Medium | Under 75 kg. |
Fast | 70-95 kg. |
Ekstra fast | Over 95 kg. |
Springmadras eller skummadras
Når det kommer til at vælge den rigtige kontinentalseng, er det essentielt at overveje om midterlaget skal være en springmadras, eller om du er mere til den bløde form som en skummadras giver. Madrassen er nemlig en stor del af vores liv, og det er vigtigt, den møder dine behov. En god springmadras er kendt for dens fasthed og gode vægtfordeling, hvilket gør den til en stærk spiller når det kommer til komfort, støtte af kroppen og en mere robust overflade. Skummadrassen er derimod kendt for dens bløde overflade, der former sig efter kroppen og aflaster trykpunkter, hvilket gør den til et ideelt valg, hvis du døjer med smerter i muskler og led, eller foretrækker at sove på siden.
Topmadrassen
Der er flere ting at overveje når du køber en topmadras, og heriblandt er hvilket materiale du ønsker. Mange favoriserer naturlatex, da det er et organisk materiale, der har en god ventilation, hvilket gør den ideel for særligt allergikere og astmatikere. Du kan også overveje en rullemadras, den er noget tyndere end topmadrassen, og dermed også lidt mindre effektiv. Det er også ideelt at overveje, at topmadrassen er med til at beskytte din grund madras mod sved, skidt og andet fugt. Oplever du gener, er det måske bedre at vælge en topmadras i memory-foam, da det former sig efter kroppen, og forebygger led- og muskelsmerter.
Er du interesseret i at dykke yderligere ned i valg af madras og topmadras så kan vi stærkt anbefale vores dybdegående købsguides om netop de to emner: Madras guide og Topmadras guide
3. Sengeramme og sengens udseende
Sengerammen i en kontinentalseng fungerer som ved en boxmadras, bare med de to ekstra lag tilføjet ovenpå. En polstring indbygget i en solid ramme af træ, der holder sengen stabil, samtidigt med den optimere brugerens oplevelse, med de ekstra lag af komfort. De fleste sengerammer, der er indbygget i nordiske kontinentalsenge, er konstrueret af træ fra de skandinaviske skove, typisk FSC-certificeret, hvilket er din garanti for en kvalitetsrig og solid ramme, der kommer fra ansvarlige kilder.
Udover de funktionelle fordele i god komfort og en solid sengeramme, så er det æstetiske aspekt også meget rigt hos kontinentalsengen. Den har nemlig typisk et lækkert og meget elegant design, da det er en moderne seng, som gerne skulle falde i hak med de fleste typer indretning.
4. Pris og budget
Prisen på en seng bør ikke være det vigtigste aspekt når det kommer til at finde den rigtige seng, men det er selvfølgelig en vigtig faktor at overveje inden du begynder at unedrsøge markedet.
Grundet den høje kvalitet der er i kontinentalsenge, kan priserne godt stikke lidt i vejret for nogle mærker. Derfor er det ideelt at undersøge de forskellige senge, og lægge et realistisk budget. Sengene fås i mange størrelser og former, og dermed også rigtigt mange prisklasser, men overordnet kan du forvente at finde en kontinentalseng mellem 8.000 og 30.000 kroner.
Vi foreslår altid at se om du kan finde en kontinentalseng, såvel som bare enhver anden form for seng, på tilbud. Her er der nemlig ofte store besparelser at hente, og tit kan du faktisk få en kvalitetsseng til samme pris som de billigere modellers standard priser.
I forhold til pris og budget kan det desuden også være relevant at kigge på finansiering af din nye seng, særligt hvis du har brug for den her og nu.
De fleste tilbyder afbetalingsmetoder, hvilket du kan læse mere om på senge forhandlerens hjemmeside. Specifikt for de 8 senge vi har taget med i denne artikel, kan du udnytte fordelen ved finansieringen for dem alle og skal altså ikke bakse med mange måneders opsparing på de højere beløb.
5. Sengegavl og andet tilbehør
Ved køb af en ny seng er det vigtigt at overveje hvilket tilbehør du har brug for, så du kommer hjem med en komplet sengeløsning. De fleste kontinentalsenge kommer med ben, men hvad med gavl og sengebord? Herunder vil vi gennemgå de overvejelser du bør gøre dig, før du køber sengetilbehør.
Sengegavl
Har du før prøvet at banke hovedet ind i væggen, fordi du lavede en lidt for vild bevægelse? Det er ikke den fedeste oplevelse, men bare en ud af mange gode grunde til at anskaffe sig en sengegavl. Læner du dig op af væggen når du sidder i din seng for at læse, eller med arbejde på computeren, så kan en sengegavl give den ekstra støtte, som en hård væg ikke giver. Derudover slides væggen hurtigt, når du sidder op af den, såvel som i løbet af natten når din svedige pude, og det fedtede hår laver mørke pletter på væggen. Sengegavlen er mere en fordel for din seng, end den er en ulempe.
Sengeben
Sengeben er en relativt vigtig del af din seng, og når du køber dem, er der flere ting du bør være opmærksom på. Heriblandt er at tage stilling til hvilken højde du vil have din seng. Er der behov for yderligere opbevaring i lokalet, så kunne det være en fordel at vælge de høje sengeben for ekstra plads. Vi anbefaler at du vælger et materiale, som matcher din seng og resten af din indretning, dette garanterer at tingene på værelset passer sammen.
Sengebord
Er sengebord den rigtige løsning for dig? Nogle køber et natbord for yderligere opbevaring til værelset, andre tilføjer en lille hylde til telefonen og måske et glas vand. Uanset hvad gør sengebordet hverdagen bare lidt lettere. Det kan pynte rummet lidt op med fine genstande, men også fungere til at skjule fjernbetjeninger og andre ting du ikke vil have til at ligge fremme.
Komfort tilbehør
Dyner, hovedpuder og lagner – måske endda et par bamser for ekstra hygge.
Afhængigt af din alder, og hvem du er, former indholdet af sengen sig efter din personlighed, hvilket resulterer i mange sjove udtryk. Oplever du at have det meget varmt i løbet af natten, så er det måske en ide at anskaffe dig et kølende betræk til at køle sengen lidt ned.
6. Prøveperiode, garanti og certificeringer
Mange forhandlere tilbyder i dag 100 nætters prøveperiode, såvel som 25 års garanti på fjeder- og rammebrud, hvilket er særligt relevant fordi en seng oftest har en levetid på 8-12 år.
Derudover er det også relevant at holde øje med sengens certificeringer. Det er nemlig din overordnede garanti for en kvalitetsrig seng, med omtanke for miljøet og dig, brugeren.
Her er der først og fremmest OEKO-TEX Standard 100, som du helst skal se på forhandlerens hjemmeside, når du køber en seng. Den dækker over en international, frivillig kontrol af tekstiler, der garanterer, at produceringen er fundet sted uden brug af skadelige kemikalier, som f.eks. Pesticider eller formaldehyd.
En anden velkendt certificering er GOTS (Global Organic Textile Standard) som dækker over en generel standard for økologiske fibre, og giver en garanti for at sengen er produceret med omtanke for miljøet. FSC (Forrests For All Forever) er utroligt relevant når det kommer til f.eks. Boxmadrasser, da der indgår rigtigt meget træ i selve rammen. Denne certificering dækker over at du har købt en seng, som er konstrueret med brug af træ fra skove med gode vilkår.
Hvor længe holder en kontinentalseng?
Kontinentalsengen er gearet til at holde i nogle flere år, fordi den består af så mange lag, der hele tiden beskytter det nedre lag for slitage og fugt.
Overordnet set er de kendt for at holde i typisk minimum 8-10 år, afhængig af deres prisklasse og kvaliteten af selve sengen, såvel som materialerne brugt. Læs evt. også vores artikel om hvor ofte man bør skifte seng.
En kontinentalsengs levetid kan dog, ligesom hos enhver anden seng, forlænges ved at vende springmadrassen hver 3 måned. Og måske også topmadrassen til tider. På den måde fordeles slitagen jævnt ud, så man undgår fordybninger fra den konstante belastning på de samme punkter af madrassen.
De fleste sengerammer i kontinentalsenge er af robust, og ganske solidt fyrretræ fra de svenske skove, hvilket er din garanti for en bund der kan holde i mange år fremover. Og skulle der gå noget galt, så har du ved køb af en kvalitetsseng typisk 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
Det anbefales altid, for at holde din seng i live så længe som muligt, at der luftes ud i lokalet, før du putter rent sengetøj på. Dette gør at fugten kan slippe ud af madrassen, frem for det absorberes og ødelægger den indefra. Her er det også relevant ikke at redde seng med det samme du forlader din seng: på den måde har nattens sved mulighed for at komme ud af madrassen, hvorimod hvis du smider dynen over den, så har det ingen andre veje at gå end indad.
Hvad er forskellen på en boxmadras og en kontinentalseng?
Boxmadrassen og kontinentalsengen deler mange ligheder, men samtidigt er der også en større grad af forskel imellem dem. Det er svært at vælge, fordi de individuelle fordele ved hvert produkt, kan være svære at finde. Herunder får du en række gode råd og anbefalinger, såvel som både fordele og ulemper ved begge sengetyper, så du kan træffe beslutningen nemt.
Boxmadrassen er kendt for at være en hurtig og nem løsning, fordi du ved levering har en velfungerende seng, der bare lige skal have monteret ben. Den er opbygget i en træramme, og kan nemt flyttes rundt uden at skulle skilles ad hvis du f.eks. Skal flytte eller ommøblere værelset. En boxmadras er løsningen for dig der vil have den hurtigste og fornuftigste sengeløsning, men stadig indenfor et rimeligt budget, hvor de fleste kan være med.
Kontinentalsengen er en boxmadras, men bare lige med lidt mere på toppen. Du har nok også efterhånden opdaget, at den prismæssigt står lidt højere end de fleste andre sengetyper, og det er der også god grund til. For mens boxmadrassen er en kvalitetsrig og solid seng, der typisk kan optimeres med en topmadras, så kommer kontinentalsengen med en helt tredje madras, der øger komforten optimalt.
Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge senge, sådan er det altid. Og som bekendt er økonomien en stor barriere for kontinentalsengen, for en luksuriøs sengeløsning resulterer også i en højere pris. Her er boxmadrassen mere tiltalende, fordi det netop er en af de billigste sengeløsninger, du kan finde. Samtidigt spiller det også en rolle, at boxmadrassen typisk ikke giver den samme luksuriøse komfort, som de ekstra lag i kontinentalsengen. Revnen i midten af en dobbeltseng kan være rigtigt træls at bakse rundt med, men de fleste kontinental løsninger har faktisk en skumramme, der gør, at man slet ikke mærker den.
Skal jeg vælge en elevationsseng eller en kontinentalseng?
Der findes ikke et overordnet svar på hvilken seng der er bedst, da det er objektivt og baseret på personlige præferencer, men vi vil herunder forsøge at pege dig i retning af nogle overvejelser du kan gøre dig, for at finde frem til svaret.
Elevationssengen er typisk opbygget med en elevationsbund, efterfulgt af en springmadras og øverst en topmadras. Dette tilbyder en god mængde støtte og komfort til dig der skal bruge den. Selvom den måske ikke har samme niveau af komfort som kontinentalsengen har med sine 3 støttende lag, så giver elevationssengen dig rig mulighed for at justere både hoved- og fodende, så du kan sikre den helt rigtige positur, alt efter hvad du laver. På den måde kan du nyde godt af et tv-program eller en god bog, samtidigt med at sengen støtter dig efter behov.
Kontinentalsengen er karakteriseret ved en lagdelt opbygning, der består af boksmadras nederst, så springmadras og øverst en topmadras. Denne seng er ideel for dig, der ikke har brug for elevation, men stadig ønsker dig en komfortabel seng, med god højde. Det lagdelte design kan føles blødere at sove i end ved andre sengetyper, hvilket generelt giver brugeren en god oplevelse. Kontinentalsengens niveau af fasthed kan endda typisk tilpasses på begge sider af madrassen, så både dig og din partner får den støtte i behøver.
Der er fordele og ulemper ved alle sengetyper. For mens kontinentalsengen er en noget større seng med relativt høje priser, så kan noget af komforten gå ud af elevationssengen, hvis man falder ind mod revnen, hvor de to madrasser splittes. Dette skyldes at elevations funktionen kræver to adskilte senge, og en løsning er altså ikke muligt mod dette problem, medmindre du vil gå på kompromis med elevationen.
Gode råd til at forbedre din søvn
Søvn er et meget vigtigt aspekt af vores liv, som helst ikke må overses. Når vi sover, genoplades vores kroppe, hvilket er grunden til at vi ofte føler os ekstra energiske om morgen. Men derudover bruges mange af disse timer på at genstarte, og optimere både dit immunforsvar og hukommelsen, så du kan gå en ny dag i møde.
Herunder er samlet 4 vigtige faktorer, der potentielt kunne føre til en bedre nattesøvn.
Sengevalg
Vi bruger godt og vel halvdelen af vores liv i sengen – både når vi skal sove, og som et hyggeligt opholdssted. Sengen er en essentiel del af vores verden. Derfor er det selvfølgelig selvsagt først og fremmest vigtigt at vælge den helt rigtige seng, der passer til dine personlige præferencer og behov.
Hovedpude
Dit valg af hovedpude spiller en stor rolle i, hvor godt du sover, og hvilken følelse du vågner med. En god og effektiv hovedpude har til formål at støtte din nakke, og samtidig sikre en korrekt sovestilling. Overvej hvordan du sover bedst: om du er til den bløde og omfavnende, eller nærmere den faste løsning. Er du interesseret i at lære mere om hvordan du finder den helt rigtige hovedpude, så tag et kig på vores artikel om de bedste hovedpuder i test.
Dyne
At finde den helt rigtige dyne kan godt være en smule uoverskueligt, for markedet er ganske vel blevet ret så stort. Men at finde den rigtige dyne, er essentielt for en god nattesøvn, og så holder den dig varm på de koldere nætter. Er du interesseret i at vide mere om hvilken type dyne, der passer bedst til dig, så kan du på vores hjemmeside finde en liste med over de 7 bedste dyner på det danske marked.
Sengetid
Overvej dine sengetider. Nattesøvnen er ofte styret af et indre ur, der tæller fremad fra du går i seng den ene dag, til du ligger dig ned den næste dag. På vores hjemmeside kan du læse meget mere om hvornår du bør gå i seng, såvel som et par tips til at optimere din nattesøvn bedst muligt.
Sådan vedligeholder du din kontinentalseng efter køb
Kontinentalsengen er ikke den billigste sengeløsning du kan finde på markedet, dermed kommer også en forventning om at den kan holde til mange nætter ud i fremtiden. Det smarte ved en kontinentalseng er, at den netop har en meget lang levetid, fordi det øverste lag beskytter det midterste. Men der er alligevel en række ting du kan gøre, for at sikre din kontinentalseng en udvidet levetid.
Vend madrassen regelmæssigt: Her er der tale om både topmadras, og i nogle tilfælde springmadrassen. Hvis du gør det til en vane at vende din madras hver 3 måned, så kan du med fordel undgå en hel del slid. Dette er nemlig med til at forebygge fordybninger i madrassen.
Støvsug madrassen: Hold din seng fri fra støv, skidt og andet der kunne komme i vejen, eller kravle rundt. Ved at støvsuge din seng, er du garanteret et rent og komfortabelt sovemiljø.
Skift sengetøj regelmæssigt: At skifte sengetøj regelmæssigt gavner dig i det lange løb, for med en ren seng sover du også meget bedre. Vi kender alle den fængslende oplevelse af et varmt bad, og rent sengetøj – intet slår det. Så sørg for at skifte dit sengetøj mindst en gang om ugen, for at holde den ren og forebygge fugt.
Konklusion
Vi har godt og vel været forbi nogle af de vigtigste punkter, når det kommer til at vælge din næste kontinentalseng. Lige fra hvilken størrelse og tilbehør, der passer dine behov bedst, til vedligeholdelse og vigtigt tilbehør.
Det anbefales, at du overvejer dit budget, og hvad økonomien kan holde til, når du begynder at lede efter en kontinentalseng. De er ikke den billigste løsning, men du får rigtigt meget godt med i købet. Overvej grundigt hvilken seng du går efter, egenskaberne i madrassen, valg af sengeramme, omfang af din seng, sengegavl og materiale som hovedpude og dyne. Alle disse elementer kommer til at have en enorm betydning for din oplevelse, hvorvidt du har plads på værelset og om sengen overhovedet giver den støtte, som du søger.
Vi anbefaler altid at møde op i butikken og prøve dig frem – det bedste du kan gøre for dig selv, og din krop, er at købe den rigtige seng. Dog kan du også sagtens med ro i maven købe din seng online uden at have prøvet den, da langt de fleste online senge forhandlere på det danske marked nu om dage tilbyder 100 dages risikofri prøveperiode.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål om kontinentalsenge
Hvilken kontinentalseng er bedst?
Der findes ikke et entydigt svar på hvilken kontinentalseng, der er den bedste. Dette skyldes at vi alle har forskellige behov såvel som præferencer, og en seng er ikke rigtig for alle. Vi anbefaler at du tager et kig på ovenstående tekst, og overvejer, hvilken seng du burde gå efter.
Er kontinentalsenge bedre end andre sengetyper?
Mens det afhænger af den individuelle bruger, hvilken seng der er bedre end andre, så er kontinentalsengen højt oppe på listen. Dette skyldes dens elegante design, robuste holdbarhed og komfortable opbygning, der næsten altid garanterer en god oplevelse.
Hvor mange komfortzoner skal jeg gå efter?
Antal af komfortzoner afhænger meget af hvem du er som person, og hvordan din krop er opbygget. Generelt menes det at 5 komfortzoner er en fin løsning, til folk der søger god støtte ved skuldre og hofter. Har du slemme rygproblemer og ønsker en madras der modarbejder disse, så anbefaler vi 7 komfortzoner.
Hvilken type fjedre er bedst?
Det er svært at sige, hvorvidt en fjedre er bedre end de andre. Et fjedersystem er typisk opbygget med fokus på at give brugeren den nødvendige støtte, og særligt multipocket-fjedre er stemplet som en kvalitetsrig løsning, mens de normale pocket-fjedre også ses i rigtigt mange sengeløsninger, og er kendt for deres kvalitet.
Hvilken madras fasthed skal jeg vælge til kontinentalseng?
Vi anbefaler altid at du følger forhandlernes retningslinjer indenfor fasthed, da mange madrasser ikke er ens. Dog anbefales det som en tommelfingerregel, at man skal have blød fasthed når man vejer under 75 kg, ekstra fast ved over 95, og derimellem skal du opsøge medium til fast.