Hvilken seng skal jeg vælge? Sådan vælger du den perfekte seng til dine behov
Når du skal vælge din nye seng, kan det være lidt af en jungle at navigere i. Der er rigtig mange faktorer at tage højde for.
For at gøre denne proces lidt mere overskuelig for dig, har vi herunder samlet de, i vores optik, 7 vigtigste faktorer, du skal overveje, når du skal finde den perfekte seng til dine behov.
1. Sengetype
Det første og nok vigtigste valg, er hvilken sengetype, der passer bedst til dine behov. På det danske marked er sengetyperne boxmadras, kontinentalseng og elevationsseng de mest populære.
Herunder finder du vores gennemgang af disse sengetyper, hvad der kendetegner dem samt fordele og ulemper ved dem.
Boxmadras
En boxmadras er en enkel og ofte den billigste sengetype af de tre.
Den består af en madras med et indbygget fjedersystem, som er placeret i en træramme. Denne konstruktion giver en fast og stabil base, der kan fungere som både seng og madras i én samlet enhed. Boxmadrassen er den ideelle sengetype for dig som er på udkig efter en ny seng inden for et prisleje hvor alle kan være med.
Fordelene ved en boxmadras inkluderer deres budgetvenlighed og enkelhed. Det er ofte det foretrukne valg for førstegangskøbere, studerende eller dem, der ønsker en billig opgradering fra en ældre slidt seng. En boxmadras er nem at samle og kræver minimal vedligeholdelse. Til de fleste boxmadrasser vil der følge en basis topmadras med. Her er det muligt at opgradere topmadrassen og få en del ekstra komfort ud af sengen uden at sprænge budgettet. Denne fleksibilitet gør også, at du på den lange bane kan forbedre en boxmadras komfortniveau uden at skulle ud og investere i en helt ny seng.
Før du beslutter dig for at gå med en boxmadras grundet det attraktive prisleje er ulemperne ved en boxmadras værd at overveje.
Sammenlignet med kontinentalsenge og elevationssenge er komfortniveauet typisk lavere. Fjedersystemet i en boxmadras giver en fast overflade, men det mangler den ekstra polstring og flere lag, som du finder i andre lidt dyrere sengetyper.
Dette kan føre til mindre optimal støtte, og er især værd at være opmærksom på hvis du f.eks. lider af ryg- eller ledsmerter. Her vil du gerne op og gå efter en sengetype med mere støtte til kroppens trykpunkter. Derudover har boxmadrasser ofte en kortere levetid, da materialerne og konstruktionen ikke er lige så slidstærke som i de lidt dyrere sengetyper.
Boxmadrassen er altså et godt valg, hvis du søger en prisvenlig og simpel sengeløsning. Den tilbyder en solid grundlæggende komfort, men det kan være nødvendigt at opgradere til en kontinentalseng eller elevationsseng, hvis du gerne vil have et højere komfortniveau eller har rygproblemer.
Kontinentalseng
En kontinentalseng er kendt for at være en af de mest komfortable og luksuriøse sengetyper på markedet. Den består af tre lag: en boxmadras nederst, en springmadras i midten og en topmadras øverst. Dette tredobbelte lag design giver en fantastisk støtte og komfort, da hver madras arbejder sammen for at tilpasse sig din krop og sikre en god nattesøvn.
Fordelene ved en kontinentalseng er mange. Den mest markante fordel er det høje komfortniveau. Kombinationen af de tre madrasser giver en unik balance mellem fasthed og blødhed, og hos mange danske forhandlere er springmadrassen i midten ofte delt i to, så både du og din partner kan vælge den fasthed, der passer bedst til jeres individuelle behov. En kontinentalseng har desuden en lang levetid, da de forskellige lag fordeler slitagen jævnt, hvilket sikrer, at sengen holder i mange år.
En anden stor fordel er sengens højde, som gør det lettere at komme ind og ud af sengen. Dette kan være særligt nyttigt for ældre eller personer med bevægelsesbesvær. Derudover giver kontinentalsenge ofte et mere æstetisk og elegant udseende til soveværelset, da de har en fyldig og imponerende fremtoning.
Ulemperne ved en kontinentalseng er dog også værd at overveje. Den primære ulempe er prisen. Kontinentalsenge er typisk dyrere end både boxmadrasser og elevationssenge, hvilket kan være en udfordring hvis du har et lidt stramt budget. Derudover kan den tunge konstruktion gøre det svært at flytte sengen, og den fylder mere i rummet, hvilket kræver, at du har god plads i soveværelset.
En kontinentalseng er altså det perfekte valg, hvis du prioriterer høj komfort, lang levetid og et luksuriøst design. Den er ideel til personer, der ønsker en seng, som kan tilpasses individuelle behov, og som ikke har noget imod at investere lidt ekstra i en god nattesøvn.
Elevationsseng
En elevationsseng er det ultimative valg hvis du ønsker maksimal fleksibilitet og komfort. Denne sengetype giver dig mulighed, som navnet antyder det, at justere højden på både hoved- og fodenden af sengen ved hjælp af en fjernbetjening eller en app, hvilket gør den særligt velegnet til personer med særlige behov eller præferencer, når det kommer til sovepositioner, eller til os som blot godt kan lide at se lidt TV inden vi lægger os til at sove 🙂
Den største fordel ved elevationssenge er selvfølgelig deres justerbare funktionaliteter, som giver dig mulighed for at finde den helt perfekte soveposition. Dette kan være en stor fordel, hvis du har rygproblemer, snorker, eller har brug for at hæve benene for at forbedre blodcirkulationen. Elevationssenge gør det også lettere at læse, se tv eller arbejde i sengen, da du kan indstille hovedgærdet til den helt rette højde.
En anden fordel er, at mange dobbelt elevationssenge er udstyret med en delt madras, så du og din partner kan få nøjagtigt den fasthed der passer til jeres præferencer i hver jeres side. Dette gør det muligt for begge at nyde et højt komfortniveau uden at gå på kompromis. Elevationssenge er ofte også designet med kvalitet i tankerne, hvilket betyder, at de har en lang levetid og holder sig godt over tid.
Ulemperne ved en elevationsseng inkluderer prisen og deres avancerede konstruktion. Elevationssenge er typisk de dyreste på markedet, og den avancerede teknologi kan gøre dem dyrere at vedligeholde, hvis noget på dem går i stykker. Hvis eksempelvis elevationsmotoren går i stykker, kan det være forholdsvist dyrt at få den repareret og/eller købe en ny. Desuden kræver elevationssenge en strømtilslutning, hvilket kan være en udfordring i nogle tilfælde.
Alt i alt er en elevationsseng altså det rette valg for dig, der ønsker den ultimative komfort og fleksibilitet. Det er en sengetype, der giver dig mulighed for at tilpasse din soveoplevelse til dine specifikke behov, hvilket gør den til en værdifuld investering til dig, der søger lidt mere end blot en almindelig seng.
Andre sengetyper
Udover boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge findes der også flere alternative sengetyper, som kan være værd at overveje hvis du er på udkig efter en ny seng. Omend disse sengetyper ikke er de mest almindelige eller populære på det danske marked, ja så byder de på deres egne unikke fordele og ulemper.
Futon
Futoner stammer fra Japan og er kendt for deres enkle design og faste støtte. De er ofte tyndere end traditionelle madrasser, hvilket kan give en lidt hårdere liggekomfort. Fordelen ved en futon er, at den kan foldes sammen og bruges som en sofa i mindre hjem. Ulempen er dog, at den ikke altid giver tilstrækkelig støtte til dem, der foretrækker en blød og støttende seng.
Sovesofa
En sovesofa er en praktisk løsning, hvis du har brug for ekstra soveplads i stuen eller gæsteværelset. Den største fordel er dens multifunktionalitet – du får både en sofa og en seng i ét møbel. Ulempen er, at komforten som seng ofte ikke kan måle sig med en dedikeret seng, hvilket kan føre til dårlig nattesøvn på sigt.
Se evt. vores artikel om de bedste sovesofaer.
Vandseng
Vandsenge var engang meget populære og er kendt for deres unikke flydende fornemmelse. De giver fremragende trykaflastning, men kræver også regelmæssig vedligeholdelse og kan være svære at flytte på grund af vægten.
2. Størrelse
Når du har låst dig fast på hvilken sengetype der er den rette for dine behov bør du gå videre til at overveje hvilken størrelse der passer til dine/jeres behov.
Her er det først og fremmest vigtigt at tænke over, hvor meget plads du har i soveværelset, og hvor mange personer der skal sove i sengen. Er sengen blot til dig selv kan du med fordel spare lidt penge og vælge en enkeltseng. Er sengen både til dig selv og din partner vil vi anbefale, at du går med en dobbeltseng så I begge har rigeligt med plads til at få en god nats søvn.
Enkeltsenge
Enkeltsenge findes typisk i følgende størrelser:
- 80 x 200 cm
- 90 x 200 cm
- 90 x 210 cm (ekstra lang)
- 120 x 200 cm
Den mest almindelige enkeltmandsseng størrelse, som opfylder de flestes behov er 90×200. Hvis du er højere end gennemsnittet kan du med fordel gå efter den ekstra lange variant 90x210cm og hvis du har det med at bevæge dig meget om natten vil vi anbefale at du opgraderer til en 120×200 cm seng, da du her får lidt ekstra plads at boltre dig på om natten.
Dobbeltsenge
På det danske marked er de mest almindelige dobbeltsenge størrelser følgende:
- 140 x 200 cm
- 140 x 210 cm (ekstra lang)
- 160 x 200 cm
- 180 x 200 cm
- 180 x 210 cm (ekstra lang)
En seng på 140×200 cm er ideel til små soveværelser, hvor pladsen er begrænset, men hvor to personer stadig kan sove sammen. Hvis du, eller din partner, er typen der bevæger sig meget om natten, kan en 140×200 cm seng dog hurtigt gå hen og føles lidt for lille.
Hvis du og din partner ønsker lidt mere plads, er 160×200 cm en populær størrelse for par, da du her får meget plads uden at sprænge banken. For maksimal komfort og plads om natten er 180×200 cm et oplagt valg. Husk at gå efter 180×210 cm, hvis du eller din partner er en del højere end gennemsnittet. Her findes der en tommelfingerregel om, at du bør vælge en seng som er minimum 20 cm længere end du er høj. Det vil altså sige, at hvis du, eller din partner, er 190 cm eller højere, så bør I gå efter en 210 cm lang seng.
Ved valg af størrelse er det vigtigt at tænke på din kropsbygning, hvor meget plads du har brug for om natten, samt hvor meget plads der er til rådighed i rummet. Husk på at sengen, i en ideel verden, ikke kun skal passe til dine behov, men også til din bolig.
3. Madras og fasthed
Når du vælger en ny seng, er det ikke kun sengens type og størrelse, der er vigtig. Du skal også sikre dig, at madrassen, og herunder dennes fasthed, passer til dine behov.
Sengens primære madras er nemlig alfa-omega for din liggekomfort og støtte gennem natten. Det er derfor vigtigt at undersøge, hvilken primær madras sengen kommer med. Mange senge har enten en boxmadras, springmadras eller en kombination af disse, og det er vigtigt at undersøge nærmere præcis hvilken madras der er tale om, dens højde, konstruktion, hvilke fjedre den kommer med mv. Her kan vi anbefale dig at tage et nærmere kig på vores artikel om netop madrasser, hvori du blandt andet kan dykke ned i hvad der helt specifikt kendetegner en god kvalitetsmadras i vores optik.
En af de nok vigtigste faktorer ved valg af madras er fastheden af denne.
Fastheden refererer til, hvor hård eller blød madrassen føles, og det er vigtigt at vælge den rigtige fasthed for at få optimal støtte til din krop. Madrassens fasthed vælges ud fra din vægt, da du på den måde sikrer den bedste komfort og rygstøtte. De fleste danske forhandlere tilbyder tre forskellige fastheder: blød/medium, fast og ekstra fast.
Herunder kan du se en oversigt over de anbefalede vægtintervaller for de forskellige fastheder. Sørg dog for altid at dobbelttjekke hos de enkelte forhandlere, da der kan være forskelle i disse anbefalinger.
Fasthed | Anbefalet vægt interval |
Blød / Medium | Under 75 kg. |
Fast | 70-95 kg. |
Ekstra fast | Over 95 kg. |
Hvis du vejer under 75 kg, bør du altså gå efter en madras med fastheden “Blød” / “medium”, da denne vil give dig og din krop den rette støtte og komfort. Vejer du mellem 70 og 95 kg, anbefales typisk en fast madras, som giver mere støtte til ryggen og sikrer, at du ikke synker for langt ned i madrassen. For personer, der vejer over 95 kg, er en ekstra fast madras det bedste valg, da den giver den nødvendige modstand og støtte til en tungere krop.
Det er dog vigtigt at huske, at fasthed er en personlig præference, og at din sovestilling også spiller en rolle. For eksempel kan folk der foretrækker at sove på maven ofte have brug for en fastere madras, mens side- og rygsovende personer måske vil foretrække en lidt blødere madras for bedre at kunne støtte hofter og skuldre.
Når du vælger madras og fasthed, er det derfor afgørende at tage både din vægt og dine sovevaner i betragtning for at sikre en god nattesøvn og undgå problemer som rygsmerter eller stivhed.
4. Topmadras
Når du har fundet en seng hvor du kan sætte kryds ud for sengetype, størrelse samt madras/fasthed vil vi anbefale at du tager et nærmere kig på sengens topmadras.
En god topmadras kan nemlig gøre en i forvejen god primær madras endnu mere komfortabel og være prikken over i’et til at give dig den perfekte søvnoplevelse nat efter nat.
Her er der flere ting, du bør holde øje med for at sikre den bedste løsning til dine behov. Det er også vigtigt her at understrege, at en god topmadras ikke kan “redde” en dårlig madras. Men en dårlig topmadras kan godt forværre en ellers rigtig god madras.
Først og fremmest bør du kigge på højden af topmadrassen. En god topmadras bør som minimum være 5 cm tyk, men mange foretrækker tykkelser på 6-9 cm for ekstra komfort og støtte. En tykkere topmadras kan hjælpe med at fordele din kropsvægt mere jævnt og aflaste trykpunkter, hvilket kan være særligt vigtigt, hvis du har tendens til at få smerter i hofter eller skuldre.
Materialet i topmadrassen er også vigtigt at holde for øje. De mest almindelige typer er latex og memory skum. Latex topmadrasser er kendt for deres åndbarhed og evne til at holde sig kølige om natten. De er også lidt fastere og giver god støtte, hvilket gør dem velegnede til dem, der foretrækker en lidt fastere soveflade. Memory skum tilpasser sig din krop og giver en blødere og mere omsluttende følelse, men kan føles varmere, da materialet er mindre åndbart.
Udover komfort forbedrer en topmadras også levetiden på din sengs primære madras, ved at beskytte den mod slid. Når du vælger topmadras, er det altså vigtigt at tage højde for både tykkelsen og materialet, så du kan finde den topmadras, der passer bedst til dine behov og sovevaner.
Se evt. også vores guide til valg af topmadras.
5. Materialer
Når du har fået styr på ovenstående 4 faktorer ifm. valget af din nye seng er du rigtig godt på vej, og vi kunne egentlig have stoppet med vores vigtige faktorer her. Men vi synes alligevel det er værd også at nævne vores resterende 3 områder, nemlig materiale, pris og budget samt garanti, prøveperiode og certificeringer.
Hvis vi starter med at kigge nærmere på materiale så er det selvsagt vigtigt at være opmærksom på de materialer, der anvendes i den seng, du har i kikkerten. Men helt konkret: hvilke materialemæssige faktorer skal man holde øje med, og hvorfor? Hvis vi starter med “Hvorfor?”, ja så påvirker sengens materialer både sengens komfort, holdbarhed og generelle kvalitet.
I forhold til hvilke materialer du bør holde øje med, så er der først og fremmest fjedrene i madrassen, som spiller en stor rolle i, hvor godt sengen tilpasser sig din krop og giver støtte. Der findes forskellige typer fjedre, herunder pocketfjedre, som er individuelt indpakkede fjedre, der giver bedre støtte og trykaflastning, samt bonell-fjedre, som er lidt mere budgetvenlige, men også giver en fastere overflade.
Selve sengens ramme kan være lavet af forskellige materialer som træ, metal eller en kombination af begge. Trærammer er populære for deres naturlige look og holdbarhed, mens metalrammer ofte er mere minimalistiske og moderne i udseendet. Det er også vigtigt at sikre, at rammen er robust og godt samlet, så sengen forbliver stabil i mange år.
Materialet som sengens ben er lavet i er også værd at overveje en ekstra gang. De kan være lavet af både træ og metal, og selvom de kan virke som en lille detalje, har de en indflydelse på sengens højde, stabilitet og udseende. Kvaliteten af disse komponenter er med til at sikre, at din seng er både praktisk og langtidsholdbar.
6. Pris og budget
Når du leder efter en ny seng, er det en god idé at fastlægge et budget fra starten.
Senge findes i mange prisklasser, og det kan være fristende at vælge den billigste løsning. Dog er det værd at overveje, at en seng er en investering i dit helbred og din livskvalitet, da vi trods alt bruger omkring en tredjedel af vores liv i sengen. En god seng kan give bedre søvn og dermed øge din generelle livsglæde.
Vi vil derfor altid anbefale at bruge lidt ekstra budget på en seng i høj kvalitet, hvis det er muligt for en.
I forhold til sengens pris kan det være lidt af en jungle at finde rundt i. Hvad koster en god seng egentlig? Hos sengeunivers.dk har vi lavet følgende indeling af sengepriserne på det danske marked, og hvad du typisk får i dem.
Dette er en meget grov inddeling, og der findes selvfølgelig undtagelser, men det kan alligevel være med til at give dig en god indikation af hvilket budget der skal til for hvilken senge kvalitet.
- Budget-seng (2.000-8.000 kr.): En fornuftig seng til prisen, men ofte uden avancerede funktioner som ekstra komfortzoner eller premium materialer.
- God værdi-for-pengene seng (8.000-20.000 kr.): Her får du en seng med god komfort, holdbare materialer og ofte en bedre madras og topmadras. En rigtig fin løsing for langt de fleste.
- Luksusseng (20.000+ kr.): En seng i denne prisklasse byder ofte på førsteklasses materialer, avanceret teknologi som elevation samt top komfort og støtte.
7. Garanti, prøveperiode og certificeringer
Når du køber en ny seng, er det vigtigt at undersøge, hvilken garanti der gives på den pågældende seng. Mange producenter og forhandlere tilbyder garantier, der spænder fra 5 til 25 år afhængigt af sengens kvalitet og komponenter. En længere garanti giver ekstra sikkerhed og indikerer ofte, at producenten har tillid til produktets holdbarhed.
Ud over garanti er det også en god idé at tjekke, om forhandleren tilbyder en prøveperiode. Mange danske forhandlere giver typisk en prøveperiode på omkring 100 dage, hvor du kan teste sengen i dit eget hjem. Dette giver dig mulighed for at sikre, at sengen passer perfekt til dine behov, uden nogen risiko for at træffe en forkert beslutning.
Sidst men ikke mindst kan det være en fordel at se efter certificeringerne på sengen. Certificeringer kan være et kvalitetsstempel, der sikrer, at produktet lever op til visse standarder for både sundhed og miljø. Nogle af de mest almindelige certificeringer på det danske marked er OEKO-TEX, som garanterer, at materialerne er fri for skadelige stoffer, og Svanemærket, som indikerer, at produktet er miljøvenligt fremstillet.
Hvad kendetegner en god seng?
En god seng er overordnet set kendetegnet ved at give den rette støtte og komfort, så du kan få en god nattesøvn.
Først og fremmest skal sengen passe til din kropstype og sovevaner. Det betyder, at madrassen skal have en passende fasthed, der kan støtte din rygsøjle i en neutral position. Det er vigtigt at vælge en madras, der hverken er for blød eller for hård, så kroppen får den nødvendige støtte uden at skabe ubehag. Her skal du gå efter at vælge den fasthed, der passer til netop din vægt.
En god seng er dernæst selvfølgelig også lavet af materialer af høj kvalitet. Fra fjedrene i madrassen til rammen og topmadrassen – alle materialer bør være i høj kvalitet for at sikre både holdbarhed og komfort. Materialer som latex eller memory skum i topmadrassen kan for eksempel forbedre komforten ved at tilpasse sig kroppens konturer og give ekstra trykaflastning.
Sengens størrelse er en tit overset faktor som også er med til at “skabe” en god seng. Der skal være rigeligt med plads til, at du kan bevæge dig frit om natten, uden at det føles trangt. For par er en dobbeltseng på minimum 160 cm bred typisk at foretrække for at sikre en komfortabel søvn.
Hvad er forskellen på en billig og en dyr seng?
Forskellen på en billig og en dyr seng handler ofte om kvaliteten af materialer, komfortniveauet og sengens holdbarhed.
Billige senge i prisklassen 2.000-8.000 kr. er typisk lavet af mere standardiserede materialer og kan mangle de avancerede funktioner, der findes i dyrere modeller. Disse senge kan stadig give en god nattesøvn, men levetiden og komforten er ofte begrænset i forhold til dyrere senge.
Dyrere senge i prisklassen +20.000 kr. og opefter er typisk fremstillet med højere kvalitet i både ramme, fjedre og madrasser. De har ofte ekstra funktioner som flere komfortzoner og bedre ventilation, som kan forbedre både komfort og støtte. Desuden er topmadrasserne og madrasserne ofte lavet af materialer som latex eller memory skum, der tilpasser sig kroppen og giver bedre trykaflastning.
En dyr seng vil som regel også have en længere levetid og komme med en længere garanti. Har du budgettet til det, vil vi altid anbefale at du investerer lidt ekstra i en dyrere seng, da det ofte betyder bedre søvnkvalitet på den lange bane og en mere holdbar seng.
Hvilken sengetype er bedst til dårlig ryg?
Hvis du døjer med dårlig ryg, er det vigtigt at vælge en sengetype, der giver den rette støtte og aflaster kroppens trykpunkter.
Generelt er elevationssenge et rigtig godt valg til personer med rygproblemer, da de giver mulighed for at justere positionen af ryglænet og fodenden, så du kan finde den helt optimale soveposition der opfylder netop dine behov bedst muligt. Denne type seng kan især hjælpe med at reducere belastning på rygsøjlen og give lindring ved smerter i lænden eller nakken.
En kontinentalseng med flere komfortzoner og en fast madras kan også være fordelagtig, da den giver god støtte til rygsøjlen. Mange kontinentalsenge er udstyret med pocketfjedre, som tilpasser sig kroppens vægtfordeling og støtter de områder, der har mest brug for det, som lænden og skuldrene. En topmadras af memory skum eller latex kan yderligere forbedre komforten ved at aflaste trykpunkter og støtte kroppens naturlige kurver.
Hvis du specifikt er på udkig efter en ny seng til dårlig ryg vil vi anbefale dig at dykke ned i vores artikel om de bedste senge til dårlig ryg.
Bedste sted at købe seng?
Når du skal købe en ny seng, er der både fordele og ulemper ved at købe online eller i en fysisk butik.
Ved at købe din nye seng online får du adgang til et stort udvalg af senge fra forskellige forhandlere, ofte til lavere priser, da online butikker har færre udgifter til drift. Derudover tilbyder mange online sengeforhandlere lange prøveperioder på op til 100 nætter, hvor du risikofrit kan teste sengen derhjemme. Ulempen er, at du ikke kan afprøve sengen fysisk, før du køber den, hvilket kan være afgørende for nogle.
Fysiske butikker giver dig mulighed for at prøve sengen, mærke madrassens fasthed og få personlig rådgivning fra eksperter. Du kan hurtigt få en følelse af, om sengen er komfortabel for dig. Dog kan priserne være højere, og udvalget er ofte mere begrænset sammenlignet med online forhandlere.
Hos sengeunivers.dk vil vi altid anbefale, at du tager ud fysisk og kigger på de forskellige sengetyper, der findes og prøver dem.
På den måde kan du nemmere spore dig ind på hvad du er på udkig efter i en ny seng, og herefter foretage købet fysisk i butikken hvis du allerede her har fundet drømmesengen. Hvis ikke, kan du gå hjem og foretage købet i ro og mag online, hvor du opnår flere fordele såsom større udvalg, bedre priser og risikofri prøveperiode.
Populære senge forhandlere
Danmark har mange populære sengeforhandlere, som tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsenge. Herunder finder du en liste over nogle af de mest kendte forhandlere, som mange af sengene på vores liste her er fra.
Bedre Nætter
Bedre Nætter er en onlinebaseret dansk sengeforhandler, som startede i 2013 og sidenhen er vokset sig til at blive en af de helt store spillere på det danske sengemarked. De fokuserer på at tilbyde kvalitets senge med gratis levering og 100 dages prøveperiode.
- Mail: kontakt@bedrenaetter.dk
- Telefon: +45 78 75 00 77
Nordic Dream
Nordic Dream er en dansk sengeforhandler, der specialiserer sig i komfortable senge i høj kvalitet. De tilbyder blandt andet lange prøveperioder og personlig rådgivning.
- Mail: ordrer@nordicdream.dk
- Telefon: +45 71 96 96 22
Drømmeland
Drømmeland er en af de ældste sengeforhandlere på det danske marked og har både fysiske butikker såvel som en online shop, hvor de sælger senge i alle prisklasser. De tilbyder personlig rådgivning, 100 nætters ombytning og prisgaranti.
- Mail: info@droemmeland.dk
- Telefon: +45 44 98 67 07
Sengefabrikken
Sengefabrikken er en nyere online sengeforhandler på det danske marked, der sælger senge i høj kvalitet direkte fra fabrikken, hvilket gør deres priser yderst konkurrencedygtige.
- Mail: kontakt@sengefabrikken.dk
- Telefon: +45 89 87 82 59
Er IKEA senge gode?
IKEA er kendt for at tilbyde prisvenlige møbler, og deres senge er ingen undtagelse. Deres senge er et godt valg for mange, da de leverer høj værdi for pengene. IKEA senge kommer i forskellige størrelser og stilarter, og deres madrasser har rimelig komfort, der passer til de fleste behov.
Dog kan IKEAs senge ofte mangle nogle af de avancerede funktioner, som du finder hos specialiserede forhandlere, såsom flere komfortzoner eller eksklusive materialer som latex og pocketfjedre.
Hvis du er på udkig efter en basisløsning til en overkommelig pris, kan en seng fra IKEA være et glimrende valg. Men hvis du søger noget mere eksklusivt eller ergonomisk avanceret, vil en specialiseret sengeforhandler være et bedre valg.
Hvor ofte bør man udskifte sin seng?
Som en tommelfingerregel bør du udskifte din seng hver 10. år. Selvom en seng kan virke fin efter denne tid, mister madrasser og fjedre over tid deres evne til at yde korrekt støtte og komfort, hvilket kan påvirke din søvnkvalitet negativt.
Tegn på, at det er tid til at udskifte din seng, inkluderer synlige fordybninger i madrassen, ubehag ved søvn eller at du vågner op med smerter i ryggen eller nakken. Ved at udskifte din seng i rette tid kan du sikre, at du altid får den bedst mulige søvn.
Læs evt. vores dybdegående artikel omkring hvor ofte man bør skifte sin seng her.
Sådan vedligeholder du din nye drømmeseng
Når du har fundet din nye drømmeseng og bestilt den hjem, er det vigtigt at du ikke forsømmer at vedligeholde den.
Ved optimal vedligeholdelse kan du nemlig sikre dig, at din nye lækre drømmeseng holder i mange år og fortsætter med at give optimal komfort, er det en god idé at vedligeholde den regelmæssigt.
Her er nogle konkrete tips til at passe godt på din nye seng:
- Vend madrassen regelmæssigt: Hvis din madras er designet til det, bør du vende den hver 3.-6. måned. Dette hjælper med at fordele sliddet jævnt og forhindrer, at madrassen bliver skæv eller får permanente fordybninger. Husk at tjekke producentens anbefalinger, da visse moderne madrasser ikke behøver at blive vendt.
- Rens topmadrassen: Din topmadras opsamler støv, sved og døde hudceller over tid. Derfor er det en god idé at vaske betrækket, hvis muligt, eller som minimum støvsuge topmadrassen jævnligt. Nogle topmadrasser kan også vaskes eller luftes for at forlænge deres levetid.
- Brug en madrasbeskytter: En madrasbeskytter kan forhindre pletter, støvmider og sved i at trænge ind i madrassen. Den er let at fjerne og vaske og hjælper med at holde din seng hygiejnisk og frisk længere.
- Hold sengen fri for fugt: Sørg for at lufte sengen dagligt ved at trække dynen væk fra sengen i mindst 30 minutter. Dette tillader ophobet fugt i sengen at fordampe og forhindrer udvikling af bakterier eller lugtgener.
Ved at følge disse enkle trin kan du forlænge din sengs levetid og sikre, at du sover godt i mange år fremover.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål om senge
Hvilken seng er bedst?
Der findes ikke et entydigt svar på hvilken seng der er bedst. Den bedste seng afhænger nemlig af dine individuelle behov, såsom sovestilling, kropsvægt og personlige præferencer. Generelt er kontinentalsenge og elevationssenge dog bredt anerkendt for deres høje komfort og støtte.
Hvad koster en god seng?
En god seng koster typisk mellem 8.000 og 20.000 kr. For luksussenge kan prisen nemt overstige 20.000 kr., mens budgetvenlige senge kan fås fra 2.000-8.000 kr.
Hvorfor skal man investere i en god seng?
En god seng forbedrer din søvnkvalitet, hvilket er afgørende for dit helbred og velvære. Da vi bruger en tredjedel af vores liv i sengen, er det værd at investere i en god en af slagsen.
Hvilken sengetype skal jeg vælge?
Du bør vælge sengetype ud fra dine personlige behov. Boxmadrasser er enkle og prisvenlige, kontinentalsenge tilbyder et højt komfortniveau, og elevationssenge giver justerbare funktioner der kan være brugbare til at finde en helt rette sovestilling eller til at se tv/læse inden du lægger dig til at sove.
Skal jeg vælge en hård eller blød madras?
Fastheden af din madras bør afhænge af din kropsvægt. Oftest vil du hos forhandleren kunne se deres anbefalede fasthedsgrader afhængigt af hvilket vægtinterval din vægt falder under. Vejer du eksempelvis 70 – 95 kg. bør du vælge en fast madras.
Hvor stor skal en seng til 2 personer være?
En dobbeltseng til to personer bør være mindst 160×200 cm for at give tilstrækkelig plads og komfort. For maksimal plads er 180×200 cm det bedste valg.